Rozhovor s Václavem Šormem, muži

Jak hodnotíš dosavadní průběh přípravy?
Snažíme se držet plánu. Pozitivní je, že se nám zatím podařilo sehrát všechna domluvená PU. Všechny pro nás byly důležité a velmi poučné. Co se týče tréninků, tak děláme vše co je v našich silách a možnostech. Bohužel jsme měli některé absence, které jsou znát, ale jinak hráči na tréninku makají a morálka je dobrá. Párkrát jsme byli  limitovaný povrchem UMT, ale nějak jsme si vždy poradili. Tu nejnáročnější pasáž už máme za sebou a nyní se to pomalu bude ladit do jarních bojů. Zde je důležité, aby byla maximální účast na trénincích.


Na čem jste s týmem nejvíce pracovali?
V průběhu celé přípravy se chceme věnovat všem fázím hry. V lednu jsme hodně pracovali na kondiční stránce a nyní se zaměřujeme na herní věci a snažíme se zlepšovat v celé organizaci hry.

Jsou nějaké změny v týmu? Na jaké nové hráčské akvizice v týmu se můžeme těšit? 
Do Chlumce odešel Ondřej Špinka. Nás doplnili brankář Štěpán Martinovský, záložník Nicolas Filip a útočník Václav Schober. Dále ve velké míře zapojujeme naše dorostence.

Dostojí tým ještě nějakých změn?
Nyní jsme s kádrem spokojený a doufáme, že už takto zůstane pohromadě a vyhnou se nám zranění.

Jak pracujete v novém trenérském týmu?
Spolupráce v realizačním týmu je skvělá. Celkem jsme 4 trenéři (Václav Šorm, Jan Věchet, Martin Štajer a Jaromír Průcha, pozn. red.) a každý má nějakou roli. Ve finále, ale na všem pracujeme společně a všichni pracují maximálně dle svých možností.

Co tým ještě čeká do začátku soutěže?
Nyní už trénujeme pouze 3x týdně a před prvním mistrovským zápasem máme ještě 4 přípravná utkání. V tréninku se zaměřujeme na herně kondiční cvičení, průpravné hry a nyní se i více zaměříme na standartní situace.

Dosavadní výsledky z přípravných utkání, která se většinou hrála v kombinovaných sestavách a trenéři rozdělovali minutáž mezi všechny hráče. 
Spartak Rychnov – RMSK NB – 0:2
Spartak Rychnov – RMSK NB – 1:8
Sparta Kolín – RMSK NB – 3:4
FK Pardubice U19 – RMSK NB – 0:3
RMSK NB – FK Přepeře – 2:2
FK Náchod – RMSK NB – 2:0
SK Jičín – RMSK NB – 2:2
FK Ml. Boleslav „B“ – RMSK NB – 3:1