Naše přípravka součástí ligového zápasu v Hradci Králové

Na závěr soustředění našich nejmenších fotbalistů si trenéři pro své svěřence připravili jedno velké překvapení – doprovod Votroků a Klokanů před prvním ligovým zápasem jarní sezóny. Děti zažily nepopsatelné okamžiky.

„Fotbalové soustředění pro malé fotbalisty z naší fotbalové přípravky je za námi a mohu říct, že bylo nezapomenutelné. S našimi malými fotbalovými nadšenci jsme strávili několik dní plných tréninků, her a zábavy. Přestože různé nemoce skolily hned několik našich hráčů, zůstalo 13 statečných! A nejen jím, ale i části dětem z listiny nemocných a zraněných jsme se rozhodli udělat velkou radost a připravit pro ně nezapomenutelný zážitek. Dohodli jsme se s vedením FC Hradec Králové, že naší skupině dětí umožní doprovodit fotbalisty na hřiště před jejich prvním jarním ligovým zápasem. Pětadvacítku dětí jsme na poslední chvíli doplnili i pár hráči starší kategorie.

Když jsme dětem oznámili, co je čeká, byly nadšené. Viděli jsme v jejich očích radost a naději na splnění jejich fotbalových snů. Už při přesunu do Hradce Králové byly na dětech vidět známky obrovského natěšení, ale i obav a nervozity.

Při oblékání do fotbalových dresů obou ligových aktérů, nervozita lehce opadla a převažovala pozitivní energie s jistým očekáváním. Po převlečení jsme se s úsměvem na rtech šli podívat na rozcvičky obou týmů. Atmosféra v hledišti byla už v té době skvělá.  

A pak přišel ten okamžik – přesun do tunelu vedoucí na hřiště. Děti s napětím čekaly na fotbalisty, kteří vycházeli z šaten. Vašek Pilař, odchovanec našeho klubu se s námi osobně pozdraví a pak se maximálně soustředí na zápas. Nervozita stoupala u všech – nejen u dětí, ale i u samotných hráčů, začíná hrát znělka Fortuna ligy a rozhodčí, také v doprovodu našich hráčů, vyvádí ligové fotbalisty s našimi dětmi na trávník fotbalové Malšovické arény. Neuvěřitelný okamžik, který si budou děti pamatovat celý život. V ten moment se dětem otevřela brána do světa fotbalu a jejich sny o tom, že jednou mohou také hrát na tomto fantastickém hřišti.

Následují televizní chvíle slávy, kdy všechny hráče snímá kamera přímého přenosu televizního programu na O2 TV a šup zpátky do tunelu. Tam na nás čeká další náš odchovanec – brankářská dvojka Bohemky Roman Valeš, se kterým prohodíme pár slov, uděláme společnou fotku a jdeme se věnovat zápasu. Škoda, že jsem nezastihli ještě třetího Cidliňáka ze soupisek dnešního zápasu Milana Knoblocha. 

V hledišti během fandění nás navštívil ještě maskot Lízátko – to bylo vše za příznivého stavu. Pak ze hřiště odešel Pilka a Votroci v závěru ztratili vedení a berou pouze bod. Dětem to ale asi úplně nevadilo a zážitek ze svého malého fotbalového momentu a z toho, že mohly být součástí tohoto velkého fotbalového světa si vzít nenechaly.

Jsem rád, že jsme mohli dětem připravit takovýto nevšední zážitek. Věřím, že jsme jim ukázali, že to, co si přejí, je možné, a že se musí jen snažit a věřit v sebe sama. Obrovský zážitek to byl i pro nás trenéry. Mám jedinečný pocit z toho, že jsme mohli být součástí tohoto nezapomenutelného okamžiku ve fotbalovém životě těchto malých nadějí.

Na závěr velké poděkování celému FC Hradec Králové a Mirzovi Rahimičovi za spolupráci na splnění dnešního skvělého zážitku. DÍKY!“

Matěj Novotný,
vedoucí trenér přípravek RMSK,
hlavní trenér U9