Změny v realizačním týmu áčka. Novým hlavním koučem je Jan Kraus.

Neuspokojivé výsledky a zvýšená určitá nervozita v kabině áčka i ve vedení klubu vedlo k odvolání hlavního trenéra Petra Průchy. Novým koučem, který povede tým do konce sezony je Jan Kraus. Asistentem zůstává Jan Věchet. Odvolán byl i Josef Košátko.

„Rozhodli jsme se odvolat trenérskou dvojici Průcha, Košátko pro neuspokojivé výsledky v jarní části Divize „C“. Změnu jsem v úterý před tréninkem oznámili hráčům, které čeká důležitý závěr soutěže a především nedělní krajské derby s Trutnovem. Jsem rád, že to kluci vzali pozitivně, ačkoliv na to kabina nebyla moc připravena. Zároveň jsem rád, že jsme s oběma trenéry – Tarzanem a Pepou Košátkem ukončili spolupráci na lavičce áčka ve shodě, protože s oběma i nadále počítáme v managementu klubu. Novým hlavním trenérem se stává Honza Kraus, který bude spolupracovat s dosavadním asistentem Honzou Věchtem“, říká k personálním změnám předseda klubu Ing. Karel Průcha.

„Výsledky v přípravě ani v úvodu jara nebyly vůbec přesvědčivé. Následně se podařilo přivézt výhru z Náchoda. Tým pookřál, nadechl se vše vypadalo dobře. Na půdě Liberce jsme neodehráli špatný zápas a tak jsme věřili v lepší zítřky. Bohužel jsme vycítili, že vše je v „křeči“ a tým jel nadoraz. Proto ta změna pět kol před koncem. Petr je s týmem dlouhých šest let a vzájemná opotřebovanost byla znát. Přestože si jeho práce i práce Pepy Košátka velice vážím, byla tato změna už nevyhnutelná. Honza Věchet u týmu zůstává pro větší propojení mezi teď už bývalým a novým realizačním týmem“, doplňuje sportovní ředitel Martin Novotný.

Tým tedy vede Honza Kraus, který s trénováním začal v Chlumci nad Cidlinou v sezoně 2012/2013 jako hrající trenér. Poté přešel do Převýšova, aby se posléze opět vrátil na chlumeckou střídačku. Zde zažil své trenérské hody, kdy úspěšně vedl třetiligový Chlumec.

„V našem klubu však Honza není žádným nováčkem. Zná velice dobře prostředí klubu, jeho chemii i hyerarchii. Věřím, že pomůže naše áčko nastartovat a splní tak svůj prvotní cíl, kterým je samozřejmě divizní záchrana“, dodává Martin Novotný.

K samotné změně na lavičce se vyjádřili i samotní hlavní akteři – Jan Kraus i Petr Průcha.
„Na spolupráci v kabině áčka se těším. O herním projevu a možnostech hráčů mám základní představy. Přeci jen mám v klubu svého syna, a tak přirozně sleduji nejen mládežnické týmy, ale především i áčko. Vím, že jsou v kabině dobří hráči, se kterými mě spolupráce bude bavit. O tom jsem se přesvědčil již běhěm těch dvou tréninků, které máme společně za sebou. Nyní je před námi jasný cíl – záchrana a já věřím, že se nám povede navázat na dobrou práci Tarzana a že se nám to společnými silami podaří. Půjdeme však postupnými krůčky. Nyní nás v neděli čeká doma MFK Trutnov, který musíme zvládnout a já věřím, že zvládneme. Budu i rád, když nás přijdou podpořit bydžovští fanoušci, protože hráči potřebují cítit ze všech stran maximální podporu“, říká nový kouč Honza Kraus.

„To, že odcházím z lavičky áčka neznamená, že končím s bydžovským fotbalem. S Martinem Novotným jsme se na této změně domluvili společně. Jde nám všem totiž především o záchranu tolik vytoužené divize, o kterou jsem v našem klubu dlouhou dobu bojoval s klukama v áčku. Vím, že kabina má na víc než jen na záchranu tohoto ročníku. Ale tak, jak to ve fotbale chodí, někdy je potřeba nový impulz, nový obličej, nové věty. Jsem rád, že to přebírá Honza Kraus, kterého jsem i sám doporučoval! Jsem přesvědčený, že má klukům co dát. Budu nám držet palce. Věřím, že tato změna bude ku prospěchu celého klubu. A znovu bych chtěl všechny fanoušky požádat, přijďte je v neděli podpořit – kabina to potřebuje jako sůl!“ Uzavírá Petr Průcha, který od nové sezony bude opět v našem klubu působit u některého z našich týmů.

Kompletní přehled realizačních týmů v nové sezoně představíme v první polovině června.