Vašek Šorm novým trenérem Áčka

Po několika jednáních s mnoha trenéry našeho regionu, nakonec zvolil Výkonný výbor novým hlavním trenérem našeho „A“ týmů Václava Šorma.

„Vašek je mladým perspektivním trenérem, který momentálně zastává pozici šéftrenéra dorostu v našem klubu s kterým za poslední roky udělal obrovský progres. V současné době se blíží k dokončení trenérské licence UEFA a dlouhodobě se s Vaškem bavíme o jeho přesunu k týmu dospělých.

Je to přirozený vývoj našeho klubu, kdy se snažíme vedle hráčů vychovávat i své vlastní kvalitní trenéry, kteří jsou hlouběji zapracovány do koncepce našeho klubu“, říká ke jmenování nového trenéra Martin Novotný, sportovní ředitel klubu. „Věříme, že krok, který jsme po dohodě učinili možná o něco dříve, než bylo původně plánováno, přinese celkově do týmů v dorostenecké a především dospělé kategorii čerstvý vítr“, dodává předseda klubu Karel Průcha.

Před novým trenérem stojí úkol v přípravě zapracovat na detailech v individuálních schopnostech, organizaci týmu, ve spolupráci s trenéry a hráči „B“ týmu a plnohodnotného zapojení U19, kteří budou v tréninkovém procesu dlouhodobě prokazovat své kvality a přínos do týmů dospělých. Zároveň velmi děkujeme za dlouholetou práci „Tarzanovi“ Petru Průchovi u našeho áčka. Jeho kvalit a schopností si vážíme a v tuto chvíli se Petr stává hlavním koučem U19.

Oběma trenérům přejeme na nových postech zejména to, aby je jejich práce naplňovala a měli se svými týmy pocit z dobře odvedené práce, korunované i tolik potřebnými výsledky ke zvýšení sebevědomí jednotlivců, týmů a tím pádem i zvýšené prestiže našeho klubu.