Starší žáci si zahrají Českou žákovskou ligu!

Vybojováno, projednáno, odsouhlaseno a POTVRZENO! Starší žáci budou v následujícím ročníku hrát Českou žákovskou ligu.
To, co započali hráči ročníku 2007 vítězstvím Divize starších žáků, potvrdili hráči r. 2008, když v baráži přešli přes 1. FK Příbram a postoupili mezi žákovskou elitu.

V sobotu 25.6.2022 byl v našem klubu dokonán další velký historický úspěch. Po mnoha letech vybojovali hráči ročníku 2008 v barážovém utkání ligovou scénu pro cidlinský fotbal!

„Ihned po skončení utkání jsem gratuloval všem zainteresovaným k obrovskému úspěchu. Avšak jako výkonný výbor – nejvyšší kolektivní výkonný orgán v klubu jsme si nechali čas na definitivní potvrzení přihlášení žákovské ligy. Od samého začátku jsme byli nastaveni tak, že chceme dostát slibům a umožnit naším hráčům si tuto soutěž zahrát. Nasatala proto řada telefonátů, schůzek a jednání s mnoha lidmi a institucemi. A jsem rád, že slibům můžeme dostát. I přes řadu překážek, které nás možná čekají, na začátku týdne Výkonný výbor jednomyslně podpořil přihlášení žákovské ligy!“, říká Martin Novotný – sportovní ředitel klubu.

„Čeká nás v nelehké době nelehký úkol. A to sehnat dostatečné množství finančních prostředku na zajištění chodu celého klubu. Po postupech obou týmů dospělých, rozšíření dorostů o další – čtvrtý tým a nyní postup do žákovské ligy jsou faktory, které samozřejmě zvýší výdajovou stránku našeho klubu. Již nyní započala jednání s některými potencionálními partnery a sponzory, kteří by byli ochotni pomoci se zvýšenými výdaji. V současné době hledáme nejen více menších partnerů, ale náš klub by si po tak úspěšné sezoně, která byla důsledkem naší systematické dlouhodobé práce s mládeží, zasloužil vstup generálního partnera! Věřím, že se nám podaří takového přivést“, doplnil předseda klubu Ing. Karel Průcha.