Slavia Praha přichází o střelce Jana Kuchtu. Odchovanec RMSK Cidlina odchází do ruského Lokomotivu Moskva…

Praha X Moskva | Přestup Jana Kuchty do Lokomotivu Moskva POTVRZEN. Odchovanec našeho klubu přestupuje do ruského klubu, ve kterém se bude prát o místo v základní sestavě. RMSK Cidlina přeje Honzovi mnoho sportovních úspěchů, pevné zdraví a správně seřízená mířidla!

Dlouho se spekulovalo o přestupu Honzy Kuchty do zahraničí. Podle médií dostal již v létě povolenku k jednání o odchodu z mistrovské Slavie, která je naším partnerským klubem. K přestupu dochází nakonec až nyní. Nejlepší střelec uplynulé sezony míří do Lokomotivu Moskva.

Celá cidlinská rodina přeje Honzovi hodně úspěchů, především pevné zdraví a správně seřízená mířidla i v novém angažmá!

Honza Kuchta přišel do našeho klubu z MFK Pardubice těsně před svými 10. narozeninami, kdy ho do našeho klubu přivedl tehdnejší vedoucí trenér přípravek Standa Strýhal. V Cidlině pak Honza zůstal do roku 2010, kdy odešel na roční hostování do AC Sparta Praha, aby tam o rok později přestoupil. Ze Sparty Praha byl pak vyměněn do SK Slavia Praha v březnu 2014 za Slávistu Turynu.

V mládežnických reprezentacích (U18-U21) naskočil do 32 utkání, ve kterých odehrál 1 726minut a vstřelil 12 branek.

Do áčkové reprezentace obdržel poprvé pozvánku v roce 2021, kdy byl nominován ke čtyřem reprezentačním utkání, kdy své první minuty v repre dresu sbíral hned v prvním utkání – doma proti Walesu v kvalifikačním zápase MS 2022 naskočil do utkání v 83. minutě. Celkem zatím odehrál 72 minut. Na svůj první reprezentační gól v prvním týmu reprezentace ČR odchovanec cidlinského fotbalu zatím stále čeká.