Hodnocení podzimní části sezóny – Roman Brzek, U9

1. Jak hodnotíš podzimní části sezony? Jaký máš ze svého týmu po odehrání půlky sezony pocit?

Podzimní část sezóny se nad naše očekávání povedla velmi dobře. Prohry jsme si připsali pouze 2, což oproti jarní části je obrovský úspěch a krok tím správným směrem. Pocity byly smíšené, po skončení jarní části sezóny nám skončili nekteří hráči a my věděli, že nás v přípravě na podzimní část nebude čekat nic lehkého. Posunuly se k nám děti z minipřípravek, někteří přešli naopak do stařších, takže začlenit nové hráče, změnit tréninkové procesy, snažit dát prostor všem bylo chvílemi náročné, ale zvládli jsme to. Důležitým aspektem k úspěchu v podzimní části bylo i to, že kluci přes delší letní pauzu nelenili a trénovali individuálně. Někteří nás velmi příjemně překvapili tím, že jejich výkon neuvěřitelně vzrostl. I díky těmto hráčům a hráčům, kteří se zapojili do zápasů, byl podzim plný výher a radosti. I přes to všechno víme, kde musíme zabrat, a připravit kluky na jarní část sezóny, přepínání obrana – útok, rychlejší rozhodování v některých situacích, vedení míče, což je pro některé stále velký problém a v neposlední řadě hlavně respekt sama k sobě a k protihráčům (slušné chování).

2. Jaký byl na podzim herní projev týmu, který je v této fázi vývoje hráče možná více důležitý než samotný výsledek. Budete dále na herním projevu pracovat? Případně jak?

Z herního projevu máme i tak velkou radost, víme že děti se mají fotbalem a sportem jako takovým v tomto věku hlavně bavit. V některých zápasech předvedli opravdu zajímavé útočné situace, s přihrávkami, náběhům do volného prostoru, přebíráním míčů i zpracováním, rychlými protiútoky na jeden dotek. Někdy bylo opravdu potěšení se na kluky koukat, v některých situacích nám to vehnalo i slzy do očí, jakou obrovskou radost kluci v těchto chvílích prožívali. V další sezóně se určitě dále budeme zaměřovat na herní projev, a to zejména hrou 1-1, 2-2, 2-1, aby se nám dařilo zlepšovat vedení míče a kluci, aby získali hlavně sebedůvěru.

3. Jaké plány na zimu má váš tým, kolik máte přípravných utkání, plánujete soustředění?

Začátek přípravy na novou sezónu máme naplánovaný na 10.1. 2023 a už od začátku se budeme soustředit na herní projevy, lehkou fyzickou kondici, výbušnost a rychlé nohy a samozřejmě dál budeme pracovat na vedení míče. Máme domluvené tréninky kondiční s osobní trenérkou, které bych chtěl vkládat do tréninkových jednotek, alespoň jednou měsíčně. Rád bych vzal kluky za odměnu i do bazénu. Máme v plánu přípravné zápasy, popř. miniturnaje na umělé trávě, které bychom chtěli mít každý týden. Čeká nás turnaj koncem ledna na Královéhradecké Slavii. Dále jsme přihlásili WINTER CUP v Polské Varšavě, kde změříme síly s týmy z celé Evropy, který si dle mého děti užijí a bude to pro ně krásná zkušenost. V průběhu března plánujeme 4-denní soustředění buď v domácích podmínkách, nebo na horách, o tom se ještě jedná.

4. Jaký je cíl mužstva pro jarní část sezony?

Cíl pro jarní část je navázat na podzimní část soutěže a zlepšit týmovou hru. Dále trénovat tak, aby se k nám děti rádi vraceli, abychom za pomocí dobrých tréninků, her, zábavy a rodinné atmosféry mohli motivovat další děti ke sportování, a to samozřejmě ne jen k fotbalu, ale k sportu celkově.