Hodnocení podzimní části sezóny – Milan Pilař, U17

Přinášíme další díl ze seriálu rozhovorů, tentokrát s trenérem kategorie U17, Milanem Pilařem.

1. Jak hodnotíš umístění svého týmu v soutěži, respektivě v soutěžích? Vládne spokojenost, nebo se v některých utkáních dalo uhrát více?

Vzhledem k první sezoně v kategorii dorostu, mne umístění U17 mile překvapilo. Cíl byl polovina tabulky, tzn. současné umístění je lepší než jsme čekali.

2. Jaký je herní projev týmu, myslíš, že by se ještě mohl zlepšit?

Složení týmu v podzimní části značně ovlivnila vleklá zranění hráčů základního kádru. Přesto se podařilo utvořit kvalitní kostru mužstva, která dává našemu hernímu projevu tvář. Samozřejmě, že je stále co zlepšovat, jsem rád, že nás neopustila bojovnost a víra v dobrý výsledek, která nás zdobila loňskou úspěšnou sezonu.

3. Jaká je úroveň Divize dorostu, který tým tě zaujal nejvíce, kdo má v týmu nejvíce individualit?

V soutěži je spousta „B“ mužstev kvalitních ligových kádrů, tím se divize velmi zkvalitnila. Kontrastem jsou mužstva jako např. Slavia HK, která svojí kvalitou na tuto soutěž nestačí. Nebyl jsem přítomen utkání s dvěma kvalitními soupeři FC HK a Slovan Liberec, tak nemůžu posoudit individuality v jejich sestavě.

4. Dorostenecká kategorie je velice citlivé téma. Jsi spokojený s přístupem tréninkům a posléze k zápasům?

85% chlapců má příkladný přístup jak k tréninkovému procesu tak k přátelským i mistrovským utkáním. Bohužel někteří jedinci si svým přístupem říkají pouze o nominaci na utkáních krajského přeboru a ne Divize dorostu. Chápu, že u některý není fotbal životní prioritou, ale byla by škoda, aby svým přístupem zahodili léta kvalitní fotbalové přípravy.

5. Jak je tvůj tým na tom počtově? Je někdo koho bys v podzimní části vyzdvihl?
Mužstvo U17 zahrnuje 22 hráčů. Bohužel se vracím opět k problému vleklých zranění, který značně ovlivnil počty hráčů nominovaných k mistrovským utkáním. V U17 během podzimní sezony nikdo zvlášť nevynikal, ale chtěl bych vyzdvihnout přístup Adama Nýdrleho ročník 2006, který nám vypomáhal z U19, jelikož téměř vždy do zápasů U19 zasáhl. Jeho výkony a přístup k utkání je příkladem pro ostatní hráče U17.

6. Jaké máte plány na zimní období, kolik má tým naplánováno přípravných utkání, plánujete soustředění?
Příprava je díky hlavnímu trenérovi dorostu Vaškovi Šormovi naplánována kvalitně, je zatím domluveno 6 přátelských zápasů a samozřejmě zimní soustředění.

7. Co bys popřál svým svěřencům, kolegům a členům klubu RMSK Cidlina Nový Bydžov?
Hráčům U17 a U19 bych chtěl popřát, ať je fotbal pořád baví a daří se jim skloubit fotbalové aktivity se studiem. Kolegům a členům RMSK Cidlina bych přál, ať je jejich práce na sportovním poli těší, aby mohli být hrdí na to, že jsou součástí tak úspěšného regionálního klubu. Vedení bych popřál klidnější dobu bez takových finančních extrémů, kterým jsme doposud čelili, aby se podařilo tu „káru“ táhnou dál úspěšně dopředu. Všem samozřejmě zdraví a životní pohodu.