Hodnocení podzimní části sezóny – Martin Novotný, šéftrenér klubu

1. Myslím si, že rok 2022 by se měl do historie klubu zapsat zlatým písmem. Klub je dle mého názoru na vrcholu, ale přesto, je předseda a šéftrenér klubu absolutně spokojení s umístěním jednotlivých týmů?

Určitě ano. Když si uvědomíme, v jakých podmínkách pracujeme, kolik času věnují naši trenéři tréninkovému procesu jednotlivých týmů ve svém volném čase a samozřejmě hráči a rodiče absolvují mnoho času na hřišti, v autě, v kabině, tak odměna v podobě výsledků a v minulé sezóně i mnoha postupů do vyšších…vesměs dlouhé roky nedosažitelných soutěží je nepopsatelná a tento úspěch budeme schopni naplno docenit až s odstupem několika let.

2. Určitě náš klub ještě nějaké rezervy má. Na čem by se mělo v našem velkém klubu zapracovat, v čem nás ještě nejvíce tlačí bota?

Právě vzhledem ke skutečnostem, které se našemu klubu v minulé sezóně udály v podobě postupů do divize a 1.B třídy mužů, postupu žáků U14, 15 do nejvyšší žákovské soutěže, absolutní špičce v divizi dorostu U17, 19, ale i solidního postavení U12, 13 a kvalitní práci v přípravkách nás tato situace zavazuje ke zkvalitnění trenérského vedení včetně zvyšování trenérských licencí, ke specializaci v tréninkovém procesu, k lepšímu zajištění regenerace a kompenzačních tréninků, k větší propracovanosti a úsilí v manažerské a náborové činnosti. V oblasti zázemí nejsme jako klub sice pánem situace, ale určitě by nám pomohla rekonstrukce hřiště s umělým povrchem a třeba i drobné rozšíření ploch, na kterých budou naše týmy trénovat, protože i díky výše zmíněným úspěchům, se náš klub rozrůstá nejen o jednotlivé hráče, ale i celé týmy a ty je potřeba někam tréninkově a zápasově poskládat. Jsme si vědomi, že vše je nesmírně obtížné a stojí to mnoho a mnoho neviditelného úsilí, ale i v dalším období se budeme snažit vytvářet pro naše svěřence ty nejlepší podmínky. Budeme se snažit vychovávat nejen kvalitní fotbalisty, ale především zodpovědné a sebevědomé kluky, kteří se v budoucnu uplatní jak ve fotbale na jakýchkoli úrovních, protože chceme, aby naši hráči v budoucnu běhali jak po ligových, tak i krajských a okresních trávnících, tak i v běžném společenském životě.

3. Klubový fotbal, to jsou hlavně finance, finance a finance. Jak těžké je „utáhnout“ v této těžké době kolos s názvem RMSK Cidlina Nový Bydžov?

…tady ať odpoví spíše Karel…

4. Komu je nutno nejvíce poděkovat?

…asi i tady to Karel více zmíní, ale nesmíme zapomenout především na Město Nový Bydžov, určitě spolupracující klub FK Chlumec n.C., spolupracující základní a střední školy v Novém Bydžově, další sponzory a podporovatele RMSK, osobně velmi hluboce děkuji všem trenérům v klubu a v neposlední řadě děkuji i rodičům a příznivcům RMSK.

5. Jaké má předseda a šéftrenér klubu přání do nového roku 2023?
6. Blíží se vánoce a nový rok. Co byste popřáli všem členům a příznivcům naší velké rodiny?

K oběma otázkám odpovídám shodně. Tedy přeji všem především pevné zdraví…všem bych přál nejméně takové zaujetí a chuť pracovat pro klub jako v předešlém období a hlavně všem přeji, aby se fotbalem především bavili a abychom všichni měli z fotbalu jen a jen radost.