Hodnocení podzimní části sezóny – Martin Firbacher, U15

Přinášíme Vám rozhovory s trenéry našich týmů. Do Vánoc budou zveřejněny hodnocení podzimní části sezóny od všech kategorií RMSK Cidlina. Nakonec se můžete těšit na závěrečné slovo předsedy Karla Průchy a šéftrenéra klubu Martina Novotného.

Sérii rozhovorů odstartoval trenér Martin Firbacher – kategorie U15.

1. Jak hodnotíš umístění svého týmu v nejvyšší žákovské soutěži. Vládne spokojenost, nebo mohlo mužstvo získat vícero bodů.

Nazval bych to střízlivou spokojeností. Před soutěží jsme věděli, že budeme hrát s týmy z mládežnických akademií, které mají úplně jiné možnosti než my. Přesto jsme si to chtěli vyzkoušet a podzimních šestnáct bodů je solidní počin před jarem, i když jich samozřejmě mohlo být víc.

2. Jaký byl herní projev týmu, myslíš si, že by se ještě mohl zlepšit.

Herní projev týmu se určitě může zlepšit. Vycházeli jsme ze zajištěné obrany a snažili se hrát rychle nahoru. Někdy jsme byli až moc zalezlí, ale psychika samozřejmě hraje roli i u dětí. Názorné to bylo třeba v Plzni, kde jsme první půli hráli hodně pasivně, stejně jsme chybu udělali a prohrávali 0:1. Ve druhé půli jsme soupeře donutili k chybám a byla z toho skvělá remíza 1:1.

3. V Novém Bydžově nikdy žákovská soutěž nebyla, jaká je její úroveň, který tým měl nejlepší herní projev, který tým má nejvýraznější individuality.

Úroveň extraligy je velká. Loni jsme v divizi neztratili ani bod, ale s extraligou se to nedá srovnávat. Je to jiný svět, Pražská S jsou plné reprezentantů, dlouhodobě má tuto kategorii výbornou Hradec Králové. Se všemi těmito týmy jsme dokázali odehrát velmi dobré zápasy. Nevyšel nám domácí zápas s Budějovicemi a také v Teplicích, kde kluci spíše obdivovali krásný domácí stadion…, naopak výhry nad Bohemkou a Mladou Boleslaví nás hodně potěšili.

4. Jaké máte plány na zimu, kolik tým absolvuje přípravných utkání, plánujete soustředění ???

Přípravu začínáme druhý týden v lednu. Využívat budeme chudonickou umělou trávu a halu v Hlušicích. Přípravných utkání sehrajeme dostatek a soustředění absolvujeme v Českém Dubu.

5. Jaký je cíl týmu v jarní části soutěže.

Cíl je jasný. Skončit nejhůře čtvrtí od konce, aby jsme pro Cidlinu zachovali ligu i na další sezónu. Chceme také zlepšit náš herní projev směrem dopředu.