Hodnocení podzimní části sezóny – Jaromír Průcha, „B“ muži

1. První místo jako nováček v B třídě. Náskok 12 bodů. Je trenér B týmu maximálně spokojený s bodovým počinem, nebo se dalo uhrát ještě více bodů…?

S bodovým ziskem jsem asi spokojen. Ztratili jsme čtyři body, s Rudníkem a se Dvorem Kr. Někdo může namítat, že jsme je měli přehrát, ale obě mužstva se prezentovala důslednou obranou a pokaždý najít cestu se nepovede. V jiných utkáních, se nám to povedlo.

2. Jedna věc je bodový počinek, druhá věc je herní projev. Jaký byl?

Samozřejmě na herním projevu se dá pořád co vylepšovat. Snažíme se co nejvíce držet míč a kombinačně najít v soupeřově obraně mezery. Proto nám nevyhovuje hrát tak zvaně do plných. Ze začátku to skřípalo, ale s přibývajícími zápasy se to lepšilo. V zimě budeme pracovat, aby to na jaře bylo ještě lepší. V mužstvu není vyloženě žádný bombarďák, na kterého by jsme nakopávali, v každém zápase vynikal někdo jiný.

3. Který zápas se týmu povedl nejvíce, který nejméně?

Nepovedlo se nám utkání s Rudníkem a vrchol byla prohra se Dvorem. Přehuštěný prostor před jejich velkým vápnem a vy nevíte kudy tam. Dle mého jsme sehráli nejlepší utkání v Úpici, kde jsme prohrávali, ale povedenou hrou se nám povedl vývoj utkání otočit. Vrcholem, ale bylo utkání s Kopidlnem. V tomto utkání hrála obě mužstva dobrý fotbal, diváky musel bavit. Kvalitě utkání musí přispět vždycky obě mužstva.

4. Na B týmu je důležité aby fungovala sounáležitost s A týmem a s týmy dorostu. Jak toto fungovalo?

Sounáležitost s áčkem je na dobré úrovni. Kluci mají vynikající partu. Řeknu, že ani nepřemýšlí já jsem áčko, ty béčko. V týdnu spolu trénují. Kluci se znají z dorostu, kde většina spolu hrála a když připočítám roli Petra Průchy, bylo vše v pořádku. V pátek na tréninku jsme po konzultacích vyhodnotili situaci a dle toho nasadili hráče. Někdo se šel rozehrát po zranění, někdo neměl formu, někdo chtěl dobrovolně. Trochu mě mrzí, že na tom pátečním tréninku mi někdy chybí ti kmenový béčkaři. Chcete třeba natrénovat standardku a chybí vám klíčový hráči. Problémy cítím s nasazováním dorostu. V dorostu toho mají hodně, chodí za áčko, béčko. Když přijedou jsou vynikající. Musíme si s Vaškem sednou a probrat to. Alespoň ty dorazové ročníky. Za rok si to budou hrát oni.

5. Kolik hráčů nastoupilo na podzim v B třídě dospělých? Byl nějaký hráč, kterého bys vyzdvihl?

Za B nastoupilo 43 hráčů, Všem bych chtěl poděkovat. Obzvláště bych pak vyzdvihl Bekeru Sebastiána a Hrušku Davida. Oni si vzali béčko za své a oni byli tahouni tohoto mužstva. A samozřejmě Schobera Vaška, nejlepšího střelce. Doufám, že jich ještě za tento tým pár vstřelí.

6. Blíží se Vánoce, co bys popřál všem hráčům a příznivcům klubu RMSK Cidlina Nový Bydžov?

Tento rok byl moc divoký, otevřete noviny a už to čtete, tak hlavně si v klidu užijte svátky a ať ten další rok je trochu klidnější.
Přeji všem hráčům a příznivcům hodně zdraví, úspěchy profesní, osobní a i ty sportovní.

7. Jaké osobní přání má trenér B týmu mužů a trenér U13 do nového rohu 2023?

Mé osobní přání je, aby mě nebolela kyčel. Po vzoru Jirky Vojtěcha a M.Novotného navštívím doktora Malého. Samozřejmě, že chci s B týmem postoupit, proto musíme v zimě potrénovat a jít tomu naproti. Být nápomocen u U13. A hlavně, být dědou vnučce.