Vašek Šorm hodnotí počínání v dorosteneckých týmech…

V dalším dílu hodnocení uplynulého roku se posouváme k dorosteneckým kategoriím. Obě kategorie hodnotí trenér Šorm: „Podzimní část hodnotím velmi kladně. Nejen, že jsme v odehraných zápasech ztratili pouze po jednom zápase, Starší dorost v Prage (výhra na penalty), mladší doma s Bráníkem, tak se hlavně zlepšila tréninková účast a musím říct, že kluci trénují velmi kvalitně a poctivě.“

I přesto, že se těch zápasů, díky kterým se hodnotí sezona, moc neodehrálo, měl bych pro rodiče a hráče vzkaz „že kluci v této kategorii udělali obrovský kus práce a jsou velmi kvalitní a i když tento rok nebyl jednoduchý, tak v mnoha případech jsem na ně byl hrdý a pyšný“.
Začátek roku, zimní příprava na jarní část, nebyla jednoduchá. Kluci tvrdě trénovali, povedlo se i soustředění a hodně přípravných zápasů, ale realizační tým měl hodně práce se seskupením týmů.
Pracovali jsme hlavně, ač neúspěšně na doplnění kádru, neboť šířka kádrů nebyla dostatečná. Hlavně díky odhodlání kluků jsme to zvádli. První a poslední mistrák na jaře jsme hráli doma na UMT v Chudonicích. Starší dorost, bez vycházejícího roč. 2001 porazil Vlašim. Mladší dorost prohrál na penalty. Týmy byly o skoro celý ročník posunuté a poradily si s tím velmi dobře. Poté bohužel přišla covidová pauza a sezona se už nedohrála.

Po pauze jsme se už scházeli v současném složení a připravovali jsme se společně na sezonu 2020-2021. Hráči roč. 2001 se posunuli do týmu dospělých a vedou si úspěšně 😊.

V „předpřípravě“ – v období květen, červen jsme odehráli velmi povedený pohár KHFS. V tomto poháru se hráči velmi statečně utkali i s týmy dospělých, kteří hrají krajský přebor a například zápas v Hořicích měl z naší strany velkou kvalitu. Potvrdili jsme si, že někteří hráči mohou v této sezoně hrát ve starším dorostu, i když věkem stále patří do mladšího. Po tomto zápase jsme zaznamenali jediný odchod z našeho kádru, kterým byl dlouholetý kapitán roč. 2004 Vítek Šimon, který odešel do FC Hradec Králové. Tímto bych mu ještě jednou chtěl poděkovat za skvělou spolupráci a popřát mnoho dalších úspěchů.
Dalším plusem v tomto období byl velký přesun hráčů roč. 2005 ze žáků. Tím jsme se mohli opřít o velký počet kvalitních hráču v současném ročníku soutěže. Tento posun hráčů dokazuje, že v přípravkových a žákovských kategorií odvádí trenéři skvělou práci, za kterou bych jim chtěl poděkovat.

Letní příprava byla, ač na absence hráčů, povedená. Určitě plusem je, že se nám povedlo odehrát velký počet dvojzápasů, což se dříve nedařilo a byl jsem velmi mile překvapen s úrovní soustředění. I když kluci dostávali nepříjemné dávky, tak se s tim velice dobře popasovali a nyní sklízí ovoce.
S čím nesouhlasím a nelíbilo se mi, tak byla účast na soustředění a velký počet omluvenek během letního období. V tomto musíme jako kolektiv dorostu zapracovat, protože je tato část sezony velmi důležitá a někteří hráči ji spíše trávili u vody než na hřišti.

Podzimní část hodnotím velmi kladně. Nejen, že jsme v odehraných zápasech ztratili pouze po jednom zápase, starší dorost v Prage (výhra na penalty), mladší doma s Bráníkem, tak se hlavně zlepšila tréninková účast a musím říct, že kluci trénují velmi kvalitně a poctivě. Tyto dva zápasy se nám herně nepovedly, ale bylo důležité, že jsme po těch ztrátách dokázali vždy zareagovat a poučit se. Některé výkony ještě nebyly optimální, ale zápasy jsme zvládali do vítězného konce. Bohužel zápas s Kolínem, který je také na špičce soutěže, byl odložen a většina zápasů se kvůli covidu nedohrála. Je to škoda vzhledem k tomu, že jsme byli na vítězné vlně a vyhýbala se nám zranění, ale na druhou stranu věřím, že to kluci ještě více posílí do jejich budoucích životů.

Na přelomu listopadu a prosince jsme se už začali připravovat na jarní část, neboť podzimní utkání se mají odehrát v jarní části a soutěže by nám měly začít 30.1. V lednu máme naplánovaná tři přípravná utkání se Slavii HK, s FC HK a Trutnovem. Doufám že nám co nejdříve povolí trénovat, abychom tato utkání odehráli a během ledna se kvalitně připravili na velmi těžkou a složitou jarní část. Navíc by v tomto svátečním období měli kluci plnit individuální plány.

Věřím, že rok 2021 bude lepší, kluci budou zdraví a podaří se nám navázat na podzimní úspěšnou sérii vítězství.

Ještě jednou všem velký díky za trpělivost, rychlé reakce, pracovitost a odhodlání v tomto období. Není to jednoduché, ale každý výsledek za to stojí!!! Nejpříjemnější je vidět na hráčích, jak je ten fotbal baví. Dále klukům, kteří v roce 2021 maturují a dělají zkoušky na střední přeji štěstí a úspěch a všem ostatním hlavně pevné zdraví.

Václav Šorm
hlavní trenér dorostu