Uplynulý rok kategorie U14 hodnotí Martin Novotný…

V hodnocení sezony ročníku nar. 2007 – tedy kategorie U14 se vrací trenér Martin Novotný. „Již v průběhu zimní přípravy přicházely informace, kterým jsme v tu dobu nikdo moc nevěřil, ale bohužel se pandemie Covid-19 rozšířila po celém světě a přinesla naprosto neočekávanou situaci a velmi zásadní rozhodnutí, která obrovským způsobem ovlivnila nejen fotbalové dění v našem týmu. Určitě věřím, že se kompletní…nejen fotbalový…kolotoč dostane do klasických kolejí a budeme moct všichni společně dostát základnímu charakteru našeho sportu, tedy nazývat ho KOLEKTIVNÍ hrou…“

Hodnocení této věkové kategorie v uplynulém roce je velmi specifické. Již v průběhu zimní přípravy přicházely informace, kterým jsme v tu dobu nikdo moc nevěřil, ale bohužel se pandemie Covid-19 rozšířila po celém světě a přinesla naprosto neočekávanou situaci a velmi zásadní rozhodnutí, která obrovským způsobem ovlivnila nejen fotbalové dění v našem týmu.

Přesto jsme v rámci možností pracovali, což se poměrně pozitivně projevilo v začátku letní přípravy, když jarní část soutěže se bohužel právě kvůli omezením a následnému zrušení nedohrála. Před sezónou 2020/21 jsme opět řešili záležitosti se skladbou týmu. Kromě čtveřice hráčů r. 2007 (Zima, Němec, Dýčka, Čistecký…ten nakonec pro podzim 2020 přestoupil do Slovanu Liberec), kteří byli součástí týmu r. 2006 již v předešlém období jsme díky solidní výkonnosti posunuli do této kategorie i střelce Tomáše Urbana. Naopak tým byl doplněn o tři hráče z FK Pardubice (bratři Schejbalové a Zářecký), kde se nám vzájemná spolupráce s tímto klubem vlastnícím Regionální akademii velmi zamlouvá a tímto krokem jsme tuto spolupráci ještě posílili. Tým U14 tak vstupoval do přípravy s počtem 17ti hráčů do pole a dvou brankářů. Úvod podzimu se nám poměrně podařil, když se nám povedlo dobře využít schopností některých jedinců a uzpůsobit tomu i rozestavení a znovu musíme jen litovat, že se po 8mi kolech soutěž přerušila (momentálně nám patří 3.příčka České divize žáků)…doufejme však, že se tentokrát na jaře 2021 plnohodnotně dohraje.

Určitě je nutné zmínit spolupráci v kategorii starších žáků s SK Bystřian Kunčice a FK Chlumec n.C., kam hráči našeho týmu chodili pravidelně doplňovat tento tým a tím byla herní vytíženost všech hráčů velmi vysoká a spolupráci si pochvalují všichni zainteresovaní.
Za dosavadní činnost, kde bylo nutné mnohdy řešit individuální nebo skupinové tréninky děkuji především mým kolegům Zdeňkovi Fejfarovi a Milanu Pilařovi, který má zároveň hlavní podíl na činnosti našeho partnerského týmu v Kunčicích, dále pak rodičům za dopravu hráčů, ale třeba i za dílčí spolupráci při plnění individuálních plánů, kde ne všem hráčům se do této nezvyklé přípravy chtělo a samozřejmě i všem hráčům, kde si každý jistě sáhne do svého svědomí, zda může v této těžké době dát do své přípravy ještě víc energie…

Určitě věřím, že se kompletní…nejen fotbalový…kolotoč dostane do klasických kolejí a budeme moct všichni společně dostát základnímu charakteru našeho sportu, tedy nazývat ho KOLEKTIVNÍ hrou, která hráčům, fanouškům a trenérům přináší tolik potřebnou radost, emoce a potěšení ze společného růstu a úspěchů.

Martin Novotný
trenér U14