U13 hodnotí trenér Martin Firbacher…

Hodnocení U13 si vzal za své Martin Firbacher, který převzal spolu s Tomášem Podhajským a Radkem Karešem mužstvo v létě 2020. „Celý tým je skvělá parta, se kterou je radost pracovat!! Všem moc děkujeme!!“

Mužstvo jsme, s kolegy Tomášem Podhajským a Radkem Karešem, přebírali v červnu, kdy jsme si udělali přípravný předprázdninový blok ve kterém jsme hráče postupně poznávali. Nutno říci, že přišli velmi dobře připraveni, za což se jistě zaslouží poděkovat trenérům Zdenkovi Masaříkovi a Matějovi Novotnému. Bylo skvělé, že jsme měli na co navazovat. Letní přípravu jsme zahájili turnajem v Tanvaldu, kde jsme obsadili solidní třetí místo, ale herně jsme úplně spokojeni nebyli. Z Tanvaldu jsme odjeli rovnou na soustředění do Dolní Kalné, kde jsme měli k dispozici vše co bylo potřeba. Ubytování, jídlo, hřiště i bazén. Soustředění určitě splnilo svůj účel. makalo se, ale užili jsme si i plno legrace. Po dvoudenním odpočinku nás čekal náročný víkend na turnaji v Chotěboři. Hrálo se 8+1 od vápna k vápnu a byli jsme sami zvědavi jak to kluci, v obrovském vedru a unaveni po soustředění, zvládnou.. A zvládli to skvěle!! První místo na skvěle osazeném turnaji a zejména naše výkony potěšili jistě i naši velkou fanouškovskou základnu z řad rodičů. A pak už tu byly mistrovské zápasy, kterých jsme bohužel moc neodehráli. Některé zápasy byly pro nás téměř zbytečné. Výsledky 20:2 nedali nic nám ani soupeři. Potěšil nás zápas v Čáslavi, kde jsme zvítězili v nekompletní sestavě, cenná byla výhra v Chrudimi, ale nejlepší zápas jsme sehráli s FC Hradec, kde kluci podali skvělý výkon a byli favoritu hodně vyrovnaným soupeřem. Těsná prohra mrzela, ale zápas to byl skvělý. Během podzimu jsme s hradeckými kluky sehráli ještě další dva přípravné zápasy a pokaždé to byli velmi dobré a těžké zápasy, které nás určitě posouvají dál. Pokud máme říci, který zápas se nám naopak nepovedl, tak to bylo v Mladé Boleslavi, kde jsme doslova střelecky vyhořeli a naopak domácím nabídli hodně laciné branky.. Během nucené pauzy v říjnu a listopadu, plnili kluci individuální plány, v prosinci jsme chvilku trénovali, ale opět nás zastavil Covid.

Celé mužstvo mělo velmi dobrou tréninkovou morálku, velmi solidní byla i komunikace s rodiči. O řadu hráčů je zájem ve větších ligových klubech. Určitě zaslouženě, ale věříme, že i v kategorii U 14 budeme hrát ve stejném složení.

A na závěr to nejdůležitější: Celý tým je skvělá parta, se kterou je radost pracovat!! Všem moc děkujeme!!

Martin Firbacher, Tomáš Podhajský, Radek Kareš
trenéři RMSK U 13