Rok 2020 hodnotí lodivod „A“ týmu dospělých Petr Průcha…

V následujících dnech přineseme hodnocení trenérů jednotlivých kategorií. Jako první přichází na řadu „A“ tým a hodnocení Petra Průchy. „Tým byl v říjnu naladěný na vítěznou vlnu, podával dobré výkony a moc se těšil na závěr podzimu“.

V roce 2020 jsme odehráli de facto pouze 10 mistrovských utkání s bilancí 8 výher a 2 porážek. Zejména ukončení podzimní části nás velice mrzí. Tým byl v říjnu naladěný na vítěznou vlnu, podával dobré výkony a moc se těšil na závěr podzimu. Avšak osud tomu nechtěl. Co se dá dělat, nezbývá nám než se kvalitně připravit na super těžkou jarní část. Pevně věřím, že se odehraje vše podle plánu…
Jinak k týmu: V loň ské zimě jsme měli kritický nedostatek hráčů, buď byli zranění nebo nám létali po světě. Dalo by se říct, že paradoxně až pandemie a následná první nucená pauza dala tým zpět plně dohromady. Všichni hráči se uzdravili, odcestovaní hráči se vrátili zpět a když se ještě tým posílil o další tři staronové hráče z Liberce byl zde tým, který má skoro každý post zdvojený. To je zřejmě sen každého trenéra, na krejské úrovni obzvlášť a nám se to v Bydžově povedlo. Je to dobře pro všechny, protože největší motivace pro tým je konkurence a ta tu nyní tedy opravdu je. To, že bude mít obměněný mladý mančaft sílu, ukázal již v létě při nově vzniklém turnaji Agro cup.

Podzimní část se nesla v podobném duchu, i když zejména porážky s Libčany doma v prvním kole, nebo v pátém kole v Polici nad Metují nás velice zklamaly. Když v těchto utkáních pomineme konečný výsledek, tak ani individuální výkony nás neuspokojily. Ale tým se vždy oklepal a vždy další utkání po těchto porážkách zvládl. Na podzim jsme tedy nakonec zvládli odehrát devět utkání s bilancí 7 výher a 2 porážky znamená průběžné 2. místo se ztrátou dvou bodů na vedoucí Polici nad Metují. Takže vše máme ve svých rukou a nohou. Pro jarní část máme jedno přání a jeden cíl. Přání máme asi totožné jako všichni sportovci – co nejdříve a bez omezení začít naplno trénovat a posléze hrát, tohle je už vážně moc nepříjemné. To začnete, něco natrénujete, pak zase pauza a forma v trapu. Moc všichni chceme, aby toto zvláštní období skončilo. No a cíl týmu? Tak ten byl daný před sezonou, a nezměnil se.

Hodnocení „B“ týmu později…

Petr Průcha
hlavní trenér dospělých