Prodloužený víkend přinesl více zápasů než obvykle. Jak se dařilo našim týmům?

Áčko plně bodovalo nejen o víkendu proti Vrchlabí, ale i v úterý v Dobrušce, starší dorost v „zápase o šest bodů“ porazil v úterý v nejlepším zápase podzimu Čáslav, ve všech kategoriích jsme přehráli Slavii HK. Prodloužený zářijový víkend byl pro náš klub bohatý nejen bodově, ale i střelecky – celkem jsme do sítí soupeřů v průběhu čtyř dnů v kategoriích U12 – MUŽI nastříleli rovných 100 branek, což představuje 5,6 gólů na zápas!

ONDRÁŠOVKA PŘEVLÉKLA KABÁT – NOVĚ SE HRAJE POHÁR MLÁDEŽE
Kromě mistráků jednotlivých týmů se rozehrály i předkola Poháru mládeže (dříve Ondrášovka cup) v kategoriích U9 – U13. Naše celky se tohoto celostátního turnaje účastní ve všech kategoriích. Jde zase o další konfrontace s týmy, které třeba tak často nepotkáváme a jedná se určitě i o prestižní turnaj, kde se může každý zúčastněný probojovat až do finálového turnaje (na jaře příštího roku), kde se střetnou týmy z celé republiky. Dalo by se tak říci, že se jedná o takové neoficiální mistrovství republiky v těchto kategoriích.
V minulosti některé naše týmy skončily třeba i mezi nejlepšími osmi, nebo dokonce nejlepšími čtyřmi celky, což opět potvrzuje kvalitní práci našich trenérů a samozřejmě především hráčů včetně skvělých rodičů, kteří tyto turnaje vždy velmi intenzivně prožívají a povzbuzují.
Minulý týden již do kvalifikace postoupili hráči U10, tento týden – v pondělí na Městském stadionu v Bydžově na ně navázali o rok starší spoluhráči z U11. Naopak bohužel nepostoupili naši nejmenší zástupci kategorie U9, které své II. předkvalifikační kolo odehráli v minulém týdnu na Slavii Hradec Králové.
Ve středu 29.9. hraje U12 v Trutnově, U13 pak ve čtvrtek na domácím hřišti v Chudonicích…

CIDLINSKÁ STOPA VE FORTUNA LIZE
Odchovanec Honza Kuchta opět řádil jako střelec SK Slavia Praha a pomohl dvěma góly k výhře nad FC Hradec Králové 4:1. Jedinou branku Votroků vstřelil rovněž náš bývalý hráč Jirka Kateřiňák. V tomto ligovém kole proti sobě ještě stáli další odchovanci – v brankách Jablonce a Liberce Honza Hanuš a Milan Knobloch, za Jablonec nastoupil ještě navíc další náš bývalý hráč Venda Pilař.
Další cidlinskou stopu ve vyšších soutěžích zaznamenal např. v České žákovské lize U15 v dresu AC Sparta Praha Matěj Fejfar (r.2008), který pomohl dvěma góly k remíze 2:2 s FC Sn.Liberec. Nutno dodat, že v tomto zápase nastoupila Sparta komplet s hráči U14

VÝSLEDKOVÝ SERVIS, ANEB JAK SE DAŘILO NAŠIM TÝMŮM

DOSPĚLÍ
Áčko mužů zdolalo nejprve v neděli další tým, který přijel především bránit se snahou získat alespoň nějaký bodík v boji o záchranu. Tým Vrchlabí jsme udolali 4:2. V předehrávaném 15. kole jsme zajížděli v den Sv. Václava do města F. L. Věka a i zde to bylo zejména o dobývání soupeřovy branky. V tomto ohledu je ale náš tým již poměrně silný. Postupně přitahoval šrouby – zejména ve druhém poločase. A i když se podařilo vstřelit branku až 9 minut před koncem, tak v konečném výsledku 3:0 je znát i fyzický a morální fond celého kolektivu. Budeme jej v dalších kolech určitě potřebovat.

Béčko zdolalo v sobotu v Hlušicích takticky velmi dobře připravené Ohnišťany 5:1. Avšak nutno dodat, že v řadách soupeře se pohybovalo dost kvalitních a zkušených hráčů, kteří rozhodně vědí jak se má fotbal hrát.

DOROST
U19 nejprve v sobotu vyloupila všechny body na hřišti SK Střešovice výhrou 5:0, aby v boji o „2.místo“ v tabulce doslova deklasovala na domácí půdě FK Čáslav znovu 5:0 po zřejmě nejlepším výkonu podzimu. U17 bohužel z Prahy odjížděla bez bodu, prohra 1:5 byla krutá, ovšem v úterní předehrávce 13. kola zvítězila na Čáslaví hokejovým výsledkem 9:3.
Rezerva mladšího dorostu si rovněž poměrně snadno poradila v Hlušicích s Červeným Kostelcem a stále šlape na paty suverénním Pardubičkám.

STARŠÍ ŽÁCI
U15, U14 v České divizi porazila Čáslav na jejich hřišti 5:1, respektive 3:1.
V dohrávce v úterý se U15 protrápila k výhře nad slabou Slavií HK 4:2 a protlačila se již na 3. místo v tabulce. U14 stejného soupeře pokořila 5:1 a v soutěži zatím neví, co je to ztratit body. Úterní zápasy hodnotil Martin Novotný: „V souvislosti s tímto soupeřem (Slavií HK) si neodpustím poznámku, že hráče a asi i některé trenéry Slavie HK poměrně lituji, protože soutěže, které hrají jejich týmy rozhodně neodpovídají kvalitě hráčských kádrů komplet od starší přípravky po starší dorost…tedy celkem 7 kategorií po sobě jdoucích. Musí to být pro všechny zainteresované (hráče, trenéry, rodiče, příznivce) poměrně frustrující (od zahájení podzimu inkasovaly tyto týmy téměř 600 branek…) a pro vedení klubu přinejmenším k zamyšlení, zda se zde uměle nenafukuje něco, co momentálně vůbec nemůže nést ovoce v podobě rozvoje herních a technických dovedností jedinců, které mají být přenášeny do zápasových situací a bylo by určitě přínosnější začít v okresních nebo maximálně krajských soutěžích tak, aby fotbal především hráče začal bavit, protože to je přece hlavní cíl snahy nás dospělých.“
Béčko starších žáků zvítězilo bez větších problémů v Rasoškách 5:0 a jsme rádi, že se v tomto týmu prosazují někteří hráči širšího kádru divizní U15, kteří v tréninkovém procesu odvádí poctivou práci a mohlo by být jen otázkou času, kdy se zapojí plnohodnotně i do zápasů této soutěže, což je i snahou všech zúčastněných trenérů.

MLADŠÍ ŽÁCI
U12, U13 porazila o víkendu FC Slavii Hradec Králové vysoko 16:1, respektive 17:1…
Béčko mladších žáků (krajský přebor) tento víkend podlehlo Jaroměři, naopak porazili L. Bělohrad/Javorku.
Céčko startující v okresním přeboru v silně omlazené sestavě podlehli o víkendu Roudnici/Kratonohám na jejich hřišti 7:10, a v úterní předehrávce remizovalo 2:2 s týmem Skřivany/Červeněves.

PŘÍPRAVKA
Starší přípravka, která v krajském přeboru hraje v souklubí s partnerským FK Chlumec n/C porazila o víkendu Slavii HK i FK Jaroměř.
Béčko starších přípravek v Hlušicích přestřílelo Sokol Nepolisy B.

Mladší přípravka v krajském přeboru (znovu v souklubí s FK Chlumec) hrála tento víkend v Náchodě, kde nejprve porazila Nové Město n/M, aby v druhém zápase podlehla domácímu FK.
Béčko mladších přípravek mělo utkání o víkendu odložené.