Petr Průcha hodnotí podzimní část sezony: „Nesmíme připustit, abychom slevili ze svého úsilí!“…

Pravidelné pololetní hodnocení přinesou opět trenéři všech kategorií – začínáme výkladní skříní našeho klubu! Hodnocení áčka si vzal za své jeho lodivod Petr Průcha! „…náskok sedmi bodů není vůbec velký a jsem přesvědčený, že Slavie nás v klidu určitě nenechá…“

„Podzimní část roku 2021 nám začala vlastně již 12.4. – to je datum, kdy nám bylo konečně po koronavirové pauze dovoleno trénovat. Sám jsem byl moc zvědavý, jak se po další nedokončené sezoně tým opět nastartuje a s jakou chutí se budou kluci chtít vrátit zpátky do tréninkového a zápasového procesu. S velkou úlevou zjištuji, že kluci motivaci v žádném případě neztratili a že se na fotbal a na partu těší a od toho se také odvíjel tréninkový proces a tréninková morálka, která je na velice solidní úrovni. Záhy, když situace dovolila jsme začali hráti i přípravné zápasy a celkem úspěšně jsme se prezentovali v top skupině Agro poháru.

Příprava byla krátká a de facto probíhala na domácím hřišti. Museli jsme se vypořádat se ztrátou našeho nejlepšího střelce Martina Holce, upravit tomu systém hry a ještě více spoléhat na kluky které jsme si v klubu vychovali. Sehráli jsme zápasy více méně s divizními soupeři a celky středočeského přeboru. Všechna utkání se nesla na vítězné vlně a my pevně doufali, že se nám vítězný duch podaří přenést i do mistrovských utkání.
To se nám naštěstí povedlo! Ale zejména v počátku soutěže to sakra bolelo. Když si to tak zhodnotím – jak jsme první dvě kola silou vůle doslova „umordovali“ doma Vysokou nad Labem a venku Kostelec (oba zápasy výhra 1:0), tak byť to bylo za šest bodů, tak to v žádném případě nevypadalo, že k 16. kolu budeme mít ztrátu jediného bodu ze 48 možných. Je faktem, že v některých zápasech jsme nebyli ani o tolik lepší, ale velké úsilí, chuť vyhrát a dobrá fyzická kondice (a k tomu i někdy potřebné štěstí) nás dovedli k této bodové parádě.
Zase jsme se přesvědčili, že fotbal je zejména o tréninku – to tak bylo, je a bude! Ale povedlo se, a bodový zisk je krásný, ale v žádném případě nás nenabádá k tomu, abychom ze svého úsilí slevili. To nesmíme připustit! I přes tento skvělý bodový počin, náskok sedmi bodů není vůbec velký a jsem přesvědčený o tom, že Slavie HK nás určitě v klidu nenechá.

Závěrem budu děkovat – velký DÍK všem klukům, práce s nimi mě moc baví a dává mi smysl. Děkuji svým kolegům Honzovi Věchtovi a Josefu Košátkovi, každý má na fotbal svůj náhled a do týmu oba přinesli moc dobrých věcí a bez nich by v žádném případě nebyl tým tam, kde je teď. Děkuji výboru RMSK za vytvoření podmínek – myslím, že i ti mají veliký vliv na bodový zisk A týmu.
Jinak všem příznivcům fotbalu přeji hodně zdraví a již teď se moc těšíme na jarní část. Doufejme, že dopadne úspěšně a skončí vytouženým postupem do DIVIZE“.

Petr Průcha