Martin Novotný o zápasech a kabině béčka: „Druhé místo – umístění, které jsme ani ve snu neočekávali!“

Podzimní část sezony „B“ týmu dospělých hodnotí trenér Martin Novotný. „…provázanost mezi A-týmem, oběma týmy dorostu a samozřejmě základem B-týmu byla skvělým mixem nejen při utkáních, ale i při tvorbě a reakcích na jednotlivé nominace k utkáním a v neposlední řadě i v mnohdy dlouhých pozápasových rozborech…“

„Náš B-tým mužů vstoupil do mistrovských bojů vlastně již dlouho před začátkem soutěže. Vzhledem k vizi klubu jsme měli zájem, aby naši vycházející nebo i současní dorostenci, kteří mají být základem tohoto rezervního týmu mužů, hráli co možná nejkvalitnější soutěž, tak klub po nabídce a dohodě s vedením OFS Jičín velmi vážně uvažoval o přesunu do OP na Jičínsku, což by splňovalo naše sportovní myšlenky. A to především proto, že III.třída OFS HK, kam náš tým fakticky patřil, byla zrušena…respektive zrušeny byly dvě IV.třídy a zavedeny dvě III.třídy a tudíž sportovní výkonnost v této soutěži ještě více poklesla.
Bohužel VV OFS HK naší žádost zamítl a vypadalo to, že přeci jen budeme nucení zahájit v nejnižší soutěži OFS. Naštěstí pomohla Olympia HK, která svou soutěž (KP) zcela nečekaně odhlásila a tím pádem bylo naší rezervě umožněno díky výsledku z minulé sezóny a posunu několika klubů do vyšších soutěží posun do Okresního přeboru Hradecka.

Tým tedy vstupoval do nové sezóny s tím, že se chce v soutěži „rozkoukat“ a po odehrání několika utkání teprve vyjádřit své ambice. Po podzimní části nám patří 2.místo za suverénní Malšovou Lhotou a to je jistě umístění, které jsme ani ve snu neočekávali. Našemu mladému mužstvu ale zápas od zápasu rostlo sebevědomí, i když několik vyhraných utkání bylo „o fous“. Máme ale radost, že kluci postupně mysleli týmově…tedy především provázanost mezi A-týmem, oběma týmy dorostu a samozřejmě základem B-týmu byla skvělým mixem nejen při utkáních, ale i při tvorbě a reakcích na jednotlivé nominace k utkáním a v neposlední řadě i v mnohdy dlouhých pozápasových rozborech. V této souvislosti se sluší velmi poděkovat trenérům áčka a trenérům dorostů.

Naším cílem do jarních bojů je rozšíření základního kádru béčka a nadále zapojovat mladé pušky z dorostu nebo méně vytížené hráče áčka. Věřím, že se celkově zvýší nejen konkurence, ale i tréninková účast. Ambice na jarní část sezóny budou tedy takové, abychom sportovně posouvali všechny aktéry a chtěli bychom skončit do 5.místa.

Především si však všichni přejeme, aby se hlavně hrálo, ať jsme všichni zdraví a žádné nežádoucí vlivy nám již nepřeruší fotbalový růst“.

Martin Novotný