„Covidovou“ sezonu U15 hodnotí Jirka Zima…

Na řadu přichází hodnocení nejstarší žákovské kategorie U15 a s ním článek trenéra Jirky Zimy… „Nově jsme začali využívat i společné internetové konference, které nám alespoň trochu nahradily osobní kontakt. Pro zpestření jsme navíc klukům dohodli s týmem MFK Trutnov sehrání derby na dálku.“

Na novou sezónu jsme se začali připravovat již v červenci, kdy jsme taktéž odehráli první přípravný zápas proti ligovému Meteoru Praha. Od začátku přípravy jsme měli velmi dobrou účast na tréninkových jednotkách a tak i celý tým odjel na výborně obsazený turnaj v Jablonci nad Nisou, ze kterého musím vyzdvihnout hlavně výborně odehraný zápas s ligovým týmem FK Mladá Boleslav. Následně jsme odjeli na letní soustředění do Dolní Kalné, kde si kluci pořádně mákli. V rámci soustředění jsme sehráli i dva přátelské zápasy, přičemž svoji kvalitu nabídl hlavně zápas s týmem FK Jablonec n.N, který jsme odehráli na velmi kvalitním hřišti ve Vrchlabí. V rámci soustředění jsme absolvovali i pěší túru ve velmi náročném horském terénu, kdy naším cílem byla Špindlerova bouda. Zde čekalo na kluky velké překvapení, neboť v cíli byly již připraveny sjezdové koloběžky, na kterých si borci po zásluze užili několikakilometrový sjezd do Špindlerova Mlýnu. K dalšímu přípravnému utkání jsme zajížděli do Třemošnice, kde jsme si bez problému poradili s divizním celkem FC Háje. V posledním přípravném zápasu jsme se utkali s velice silnou Chrudimí. Tento zápas jsme sice těsně prohráli, ale velmi dobré týmové výkony z tohoto a předešlých zápasů byly pro trenérský tým velkým příslibem do nadcházející mistrovské sezóny.

V samotné sezoně jsme následně stihli odehrát sedm zápasů, kdy jsme 4x vyhráli, 1x remizovali a 2x prohráli, což nám vyneslo v průběžné tabulce prozatím šesté místo,. Na druhé místo ztrácíme šest bodů a na třetí místo pouhé dva body, přičemž máme ještě oproti všem naším soupeřům nad námi jeden zápas k dobru.

Poté bohužel zaúřadoval vir Covid19 a následná vládní opatření, která nám bohužel přerušila dobře rozehranou fotbalovou sezónu, na kterou byli naši svěřenci velmi dobře připraveni. Vzhledem k tomu jsme se ihned vrátili k individuálním tréninkům, které kluci znali již z jarní sezóny, oproti které jsme navíc začali využívat i společné internetové konference, které nám alespoň trochu nahradily osobní kontakt. Mezi sebou jsme více komunikovali i díky nově vytvořené internetové skupině, kam kluci posílali hlavně videa se splněnými úkoly z individuálních tréninků, ale byl zde samozřejmě i prostor na nějakou tu srandu.

Pro zpestření jsme navíc klukům dohodli s týmem MFK Trutnov sehrání derby na dálku. S tímto nápadem přišel trenér Milan Matoušek, který si všiml, že obdobnou akci rozjely podještědské ligové týmy. Derby spočívalo v tom, že celý týden kluci doma plnili různé úkoly (panenky s míčem, kliky, hlavičky, přeskoky přes švihadlo atd. ), kdy každý večer trenéři sečetli nejlepších jedenáct výkonů svého týmu, které mezi sebou porovnali. Tým s lepším výsledkem z dané disciplíny pak vstřelil pomyslný gól.

Po navrácení k tréninkům se nám ještě v měsíci prosinec podařilo sehrát dva přípravné zápasy, po kterých přišlo další omezení. Doufejme, že se v roce 2021 dokáže naše země co nejdříve vypořádat s epidemickou situací kolem viru Covid19 a „my blázni milující kulatý nesmysl“ se budeme moci bez omezení věnovat naší hře.

Na závěr tedy nezbývá nic jiného, nežli za celý trenérský kolektiv a kluky z U15 popřát všem do roku 2021 hlavně pevné zdraví.

Jiří Zima
Hlavní trenér U15