Co přinesl minulý týden?

V pravidelném ohlédnutím za uplynulým týdnem se podíváme i na mimoklubové záležitosti. Naši hráči U15 reprezentovali náš klub na celostátním turnaji krajských výběrů Kouba cup v Třebíči. Trenéry jednotlivých kategorií trápí vyšší počet zraněných hráčů. Áčko v neděli plně bodovalo proti Třebši, béčko mělo utkání přeložené, zahájili přípravky…

NAŠI HRÁČI VE VÝBĚRU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KFS NA CELOSTÁTNÍM TURNAJI KOUBA CUP 2021
V minulém týdnu (23.-26.8.) reprezentovali náš klub hráči U15 – Brzek, Veselý a Urban na celostátním turnaji krajských výběrů Kouba cup v Třebíči. Výběr obsadil 2. místo v základní skupině a poté ve skupině o 4. – 6.místo obsadil (a obhájil loňské) 5. místo z celkového počtu 15ti krajských výběrů. Vojta Veselý byl navíc druhým nejlepším střelcem celého turnaje. Vstřelil v 6ti zápasech 7 branek.

VYŠŠÍ POČET ZRANĚNÝCH HRÁČŮ
Napříč kategoriemi se trenéři potýkají s množstvím zraněných nebo nemocných hráčů. Může to být zapříčiněno zvýšením tréninkových dávek po Covidové pauze. přesto věříme, že se vše brzy srovná do normálu i za podpory našeho klubového lékaře či fyzioterapeuta. Podle zpráv od dalších trenérů je na tom podobně většina klubů v republice, což se sice asi trochu předpokládalo, ale nikoho ze zainteresovaných tato skutečnost netěší. Snad je to jen krátkodobá záležitost.

VÝSLEDKOVÝ PŘEHLED
DOSPĚLÍ
Naše áčko doma v neděli vybojovalo 3 body s houževnatým, technicky, ale hlavně takticky kvalitním týmem z Třebše před solidní diváckou návštěvou 180 diváků výhrou 3:1 (Pokorný, vlastní a Drobný). Stále se potýkáme s neproměňováním šancí – tentokrát Blažek 3x, Bekera 2x, Drobný, Marek…mohlo to být již v 1.poločase daleko klidnější utkání. V tomto zápase byla navíc velká ztrátovost míčů ve středu hřiště, což nás poté stojí velké množství sil a větší tlak na psychiku. Béčko mělo avizované volno, resp. odložené utkání s Malšovou Lhotou, které se po dohodě obou klubů odehraje 22. září.

DOROSTY
Dorosty nejprve ve středu ve vloženém kole přivítaly SK Vysoké Mýto. U19 po vlažném začátku dominovala ve 2.poločase a vyhrála 4:0 a U17 se rozešla spravedlivě smírně 3:3.
O víkendu chtěla U19 bodovat i v Trutnově, ale ospalý výkon přinesl na umělce porážku 1:2 a U17 nestačila na rozjeté vrstevníky a prohrála 0:6.
V krajském přeboru naše béčko U17 prohrálo v Hlušicích proti zřejmě favoritovi soutěže z Pardubiček 2:6, když v 1. poločase ještě náš tým držel jakžtakž krok, ale pak došly síly.

ŽÁCI
Starší žáci v České divizi U15 zvládli domácí nedělní zápas s SK Kolín a po zlepšeném výkonu v 2. poločase vyhráli 2:0. U14 doslova deklasovala tohoto soupeře 15:1.
Oboje mladší žáci v České lize prohráli s favorizovanou FK Mladá Boleslav, i když herní výkon obou mužstev nebyl špatný. U13 dokonce po dvou třetinách vedla 5:0, ale v závěru došly síly a domácí otočili na 6:5, U12 po sympatickém výkonu prohrála 12:1.
Béčko starších žáků (souklubí s FK Chlumec n.C.) v KP vyhrálo s nevyzpytatelnými Předměřicemi 8:1 a stejný tým mladších žáků ve stejné soutěži ve třech utkáních (turnajový systém) 1x vyhrálo, remizovalo a prohrálo.

PŘÍPRAVKY
Své soutěže zahájily i týmy starší přípravky. Výsledky nejsou v těchto kategoriích tak důležité…my máme radost, že se již hraje a kluci se začátkem školního roku najedou i na plnohodnotnější tréninkový proces. I v těchto kategoriích máme souklubí s naším partnerským pocidlinským klubem FK Chlumec nad Cidlinou.
Mladší přípravky začínají až o příštím víkendu.