Výsledkový report, víkend 29. – 30.8.2020

O víkendu se opět dařilo áčku a staršímu dorostu. Na vítězné vlně pokračují mladší žáci. Novou sezonu zahájili hráči starší přípravky.


Dospělí brali opět body na hřišti soupeře…

„Áčko“ hrálo další zápas venku – na horké půdě v Třebši sehráli naši hráči kvalitní a vyhecovaný zápas. Hned od úvodu se naši tlačili do brankových příležitostí – bohužel pro nás opět neúspěšně. Poté, co jsme přežili dvě nebezpečné šance domácích jsme se ujali vedení, které jsme již nepustili. Branky dávali Holec 2, Trejbal a Roubal. „Hra byla v režii našich zkušenějších hráčů Strýhala, Mokošína, Vincoura, Voldána a Holce, kteří zaslouží pochvalu. Velmi dobře se nám dařilo soupeře presovat. Naopak varováním je naše koncovka, která byla občas až komická“, řekli k zápasu trenéři…

„Béčko“ sehrálo svůj další zápas ve Starém Bydžově. Rezerva, která byla opět doplněna několika hráči z áčkové kabiny zvládla toto Bydžovské derby na výbornou. Soupeře jsme porazili vysoko 6:0, kdy se střelecky blýskli Jak. Trejbal, Zich, Holman, Drobný, Novák a jedna branka byla vlastní.

Dorostenci hostili doma – na Městském stadionu v Novém Bydžově ABC Braník
U19 nastoupila k zápasu s přiměřeným respektem k soupeři. Nadstandartní zápas divize dorostu nakonec naši hráči zvládli velice dobře a soupeře vyprovodili 5:0. Dva góly opět vsítil Jarda Valenta, po jedné pak přidali Mojmír Marek, Fanda Rejl a David Hruška – především jeho branka patřila mezi ty nejhezčí.
V utkání mladšího dorostu se od samého začátku otevřela střelnice. Na rychlé vedení hostů (3´) jsme stihli reagovat brankou Telváka, další tři branky v naší síti jsme do poločasu zkorigovali pěknou střelou opět z kopačky „Telvise“. Do šaten se tak šlo za stavu 2:4. Odhodlání s výsledkem něco udělat utnula další branka hostí v 51. a 79. minutě. Naši hráči dokázali už jen kosmeticky upravit na konečných 3:6 Oláhem.

Starší žáci sehráli další kolo divize žáků na horké půdě a proti silnému soupeři – MFK Chrudim.
U15 svému velice vyspělému a dobře se pohybujícímu soupeři podlehla 0:5. Více v reportu z utkání.
K zápasu U14 řekl ve svém hodnocení trenér Martin Novotný následující: „V utkání s tradičním soupeřem jsme sehráli velmi dobré utkání. Věděli jsme o kombinační a ofenzivní síle domácích, kde nám dělal problémy zejména rychlý a technicky výtečně vybavený Kumpan. Hra se však po celý první poločas přelévala z jedné strany na druhou a celkově to byl fyzicky velmi náročný zápas i s ohledem na velikost hřiště a mokrý terén. Nevyšel nám úvod druhé půle, kde jsme měli problém s organizací a byli v této fázi utkání pomalejší a málo důrazní, čehož soupeř využil k navýšení vedení na 3:0. Přesto se náš tým opět v závěru zvedl, většina hráčů odvedla výkon na hranici možností a kromě snižující branky jsme měli ještě poměrně dost času i možností s konečným výsledkem pohnout ke kladnějším hodnotám. S trenéry domácích jsme se shodli, že utkání mělo vysokou divizní úroveň a právě takováto tvrdá, vyrovnaná a lehce vyhecovaná utkání dávají klukům do budoucna hrozně moc jak po fyzické, tak mentální stránce, což bude v tomto věku jeden z rozhodujících faktorů.“

Mladší žáci v prvním domácím zápase hostili na hřišti v Hlušicích MFK Trutnov – obě kategorie v krajském derby potvrdily roli favorita.
U13 porazila svého soupeře vysoko 14:1. Střelecky se prosadili – 4x Sejkora, 3x Březský, 2x Kožíšek, Vobořil, Kareš, Nedbálek, Podhajský a Pražák.
U12 zvítězila 8:2 – góly dávali 2x Reil, Jurička, Zima, Šmejda, Mlynář, Trejbal a Kloutvor. Trenéři Mat. Novotný a Pavel Šmejda v hodnocení zmiňují mimo jiné: „Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Byli jsme koncentrovaní od samého začátku, dobré nabuzení, dostatečná agresivita a chuť do zápasu se odrazily od vývoje první třetiny. Vedli jsme 4:0, vše se nám dařilo – bohužel jen 20min. Poté jsme lehce polevili v koncentraci a našimi hloupými chybami jsme soupeře vzali zpátky do hry. Začátek druhé třetiny tomu byl jasným důkazem – soupeř byl na koni, my jsme byli ustrašení, nedařilo se nám dostat klid na kopačky a hrát naši hru. Šťastným gólem na 5:2 (nutno podotknout, že po velmi dobrém tlaku na míč) jsme se opět uklidnili, přidali další branku. Třetí třetinu jsme měli více energie a chuti po vítězství. Těší nás dobrý kolektivní výkon, rychlé přepínání z útoku do obrany a dostatečná agresivita.“

U11, která bude, kromě klasických mistrovských utkání v Krajském přeboru starších příprave, nastupovat i v neoficiálních miniturnajích se tento víkend střetla s republikovou špičkou ve své věkové kategorii – Football Talent Academy Praha, která s hráči U11 nastupuje v České lize žáků U12. Pro naše hráče to byla tvrdá lekce, ze které se musí jen a jen poučit. Prohra 16:4. Přesto trenér Novák vyzdvihl výkony Dymeše a Vláška, kteří již také dostávají šanci v ČLŽ U12.

Starší přípravka (hráči 2010 a 2011) začala svoji novou sezonu na domácím hřišti v Chlumci nad Cidlinou. Přivítali SK Jičín a v dvojutkání dvakrát zvítězili.
Mladší přípravka začne na hřišti v Chlumci nad Cidlinou v sobotu 5. září od 9,00hod vyzve Sokol Třebeš a Slavii HK.