Hráči ročníku nar. 2008 na finálovém turnaji Ondrášovka cup skončili jedenáctí…

Ondrasovka20_2008

Hráči ročníku 2008 reprezentovali náš klub na finálovém turnaji Ondrášovka cup 2019/2020. Po 3. místě ve skupině a postupu do stříbrné skupiny nakonec naši hráči vybojovali pro cidlinské barvy 11. místo v republice!

Po uvolnění téměř všech bezpečnostních opatřeních, které zužovala fotbalové prostředí, se naši hráči vydali bojovat o čest a slávu na finále celorepublikového turnaje, který si svoji kvalitou a prestiží jasně přivlastnil značku neoficiálního mistrovství ČR. Pro kategorii U12 bylo pořadatelským městem vybráno naše krajské město Hradec Králové. Report z dvoudenního turnaje hodnotí jeden z trenérů Zdeněk Masařík:

„V úterý 16. a ve středu 17. června jsme sehráli asi nejprestižnější turnaj pořádaný pro fotbalovou mládež v ČR. Proto jsme byli velmi zvědaví jak se popasujeme s nejlepšími celky v republice.
Úvod turnaje nám nevyšel podle představ a po dvou utkání (Baník Ostrava, Bohemka Praha) jsme neměli ani bod, ikdyž v zápase s Bohemkou jsme byli lepším týmem. Naštěstí se kluci z úvodní mizerie dokázali oklepat a dvakrát dokázali vyhrát (Teplice, Kroměříž).
V posledním zápase s Pardubicemi kluci podali nejkvalitnější výkon úvodního dne a po velké bitvě, ve které jsme dlouho vedli 1:0 nakonec soupeř vyrovnával v posledních vteřinách. V základní skupině jsme vybojovali 7 bodů a 3. místo nám zaručilo postup do stříbrné skupiny.
Druhý den to bylo s našimi výsledky jako na houpačce, bohužel jsme v některých zápasech nedokázali naší herní převahu přetavit ve vítězství. Museli jsme vynaložit obrovské množství energie, abychom vstřelili branku, která nám pak chyběla v některých fázích zápasu. Nakonec z toho bylo konečné 11. místo, což není v celorepublikové konkurenci vůbec špatný počin. Spokojenost musí být s tím, že až na zápasy s Baníkem a Pardubicemi jsme soupeře herně převyšovali a pozitivní ohlasy na náš tým tomu jistě nasvědčují.

Děkujeme klukům, kdy i přes velké vedro a několik zranění příkladně reprezentovali náš klub (a to i mimo hřiště).“

Pro úplnost dodáváme, že vítězem se stal „domácí“ FC Hradec Králové, 2. příčka patřila Spartě Praha, bronz získala Sigma Olomouc.