Hodnocení zimní přípravy našich týmů

Pomalu nám končí přípravy našich týmů na jarní boje v soutěžích a tak přinášíme stručný přehled jejich počínání.

MUŽI – KRAJSKÝ PŘEBOR, III.TŘÍDA
Novobydžovské áčko má za sebou tradičně několik přípravných utkání na domácí umělé trávě v Chudonicích, ale i zápasy na hřištích soupeřů (Trutnov, Chotěboř) a trenér Tarzan Petr Průcha musí řešit personální změny v kádru a vyladění ideální sestavy do jarního startu. V průběhu zimy odešli Lukáš Müller (divize – Trutnov) a Zdeněk Ševčík (opět Dobříkov – 1.B třída) a na odchodu je zřejmě i Filip Hlušička. Pokračovat zřejmě nebude ani Bohuslav Pilný, který přestal s trenéry, vedením i spoluhráči jakkoli komunikovat, což nás velmi mrzí. Naopak do našeho kádru se velmi dobře zařadil Aleš Roubal (příchod z Černilova) a vzhledem k dlouhodobému zranění stopera Vojty Mokošína jsme se domluvili s Chlumcem n.C. na výpomoci zkušeného Davida Homoláče. Ještě více chceme do kádru začleňovat dorostence…zejména ty z „dorazového“ ročníku narození 2001. Věříme, že i v jarní části budeme předvádět líbivý útočný fotbal a budeme se pohybovat v horních patrech tabulky.

Naše béčko se snaží stabilizovat kádr tak, aby bylo schopno na jaře adekvátně konkurovat soupeřům a naším cílem je připravit tento tým tak, aby byl i solidní přípravou pro naše vycházející dorostence…tedy pokud možno co nejdříve postoupit o nějakou tu soutěž výše.

DOROST – DIVIZE DOROSTU (16 týmů)
Kategorie dorostů U17 a U19 se připravovaly vesměs společně jak v tréninkovém procesu, tak v přípravných utkáních a nutno podotknout, že ne vždy byla účast v přípravném období dostačující a jak je u této věkové struktury stále častější-mnozí si myslí, že lze i takovou soutěž hrát bez kvalitní přípravy, protože „je nás málo, tak on mně trenér stejně postaví…“. Naopak je ale v týmu stále i dost takových, kteří pracují velmi intenzivně a na jejich výkonech je to jednoznačně znát a tak o budoucnost kvalitního dorosteneckého fotbalu se snad obávat v Cidlině nemusíme. Velmi dobře se tento rok podařilo soustředění v Deštném a kluci si ho společně s trenéry patřičně užili. I v dorostenecké kategorii posouváme do zápasového procesu individuálně vyspělé hráče z U15

STARŠÍ ŽÁCI – DIVIZE ŽÁKŮ (11 týmů)
Zde probíhala příprava tradičně na velmi slušné úrovni. U15 sehrála přípravy vesměs s týmy dorostu a U14 s pestrou škálou kvalitních žákovských týmů. Soustředění v Hlušicích vneslo krom nabírání fyzické kondice i tolik potřebnou součinnost kluků i mimo fotbalové hřiště a kabinu. Mírné posuny hráčů mezi jednotlivými kategoriemi se snažíme řešit citlivě ku prospěchu daných jedinců. Naše dlouhodobá strategie tohoto směru se nám vyplácí a zejména kvalitní komunikace mezi jednotlivými trenéry k tomuto směru jen přispívá.

MLADŠÍ ŽÁCI – ČESKÁ ŽÁKOVSKÁ LIGA (14 týmů)
V kategorii U13 se již částečně snažíme hrát přípravná utkání i na velké hřiště (11×11), aby v letní pauze byl tento přechod co nejplynulejší. Přesto se tým ještě stále soustředí na půlroční působení v rozestavení 7+1 na polovinu hřiště. U12 nastupuje v dlouhodobém turnaji pořádaným SK Slavia Praha, kde se potkává s velmi kvalitními soupeři. Obě kategorie rovněž absolvovali soustředění s výtečnou odezvou od hráčů i trenérů. I zde je komunikace mezi trenéry nedílnou a přínosnou záležitostí pro vývoj celého klubu.

Ve všech kategoriích byl tedy v prvních dvou měsících roku 2020 čilý ruch a vesměs velmi kvalitní přípravný proces, který je tak důležitý pro nastávající dlouhé období. Veřejnost i naše trenéry a hráče/rodiče jistě potěší zvýšený zájem ligových klubů o naše hráče napříč všemi kategoriemi, což je jasným důkazem toho, že klub pracuje s dlouhodobou sportovní vizí zdokonalovat nadané jedince a zároveň pracovat na týmovém duchu. Vše se snažíme kontrolovaně a po osobních jednáních řešit ku prospěchu hráčů i daných klubů. Práce našich trenérů je tedy v tomto ohledu v rámci možností více než kvalitní, za což jim patří velký dík. Mimochodem pětice cidlinských trenérů v minulých dnech úspěšně dokončila studium trenérské licence UEFA B a věříme, že i toto bude další impuls a posun ve zkvalitnění chodu celého klubu.

Všem našim hráčům přejeme úspěšný vstup do jarních bojů v jednotlivých soutěžích, rodičům a příznivcům cidlinského fotbalu přejeme příjemnou podívanou na všech stadionech kam za naším fotbalem dorazí a v neposlední řadě se těšíme i na setkávání s našimi soupeři a společně si přejme fotbalovou radost a posun celého Českého fotbalu, ke kterému věříme, že přispívá i naše dílčí práce.

Výsledky příprav jednotlivých týmů najdete na stránkách klubu.