ZLATÁ medaile od FAČR pro RMSK. Náš klub získal ocenění v licenčním hodnocení neprofesionálních klubů celé České republiky…

RMSK „Cidlina“ Nový Bydžov získal ZLATOU medaili od FAČR v licenčním hodnocení neprofesionálních klubů. V bodovém hodnocení dokonce náš klub nechal za sebou i všechna Sportovní střediska mládeže našeho kraje. Nejlepším neprofesionálním klubem v republice je na základě tohoto hodnocení FC TEMPO Praha, první desítku uzavírá Fotbaová akademie Josefa Masopusta. Náš klub skončil na celkovém 32. místě z celkového počtu 1 279 konfrontovvaných klubů.

V uplynulých dnech získal náš klub od FAČR zlatou medaili v licenčním řízení neprofesionálních klubů celé České republiky. Do tohoto hodnocení se mohl a stále ještě může přihlásit jakýkoliv oddíl, který je členem FAČR. Náš klub v konfrontaci téměř třinácti stovek klubů skončil na 32. místě se zlatou medailí a celkovým počtem 1 514 bodů. Znamená to tak, že podle tohoto hodnocení patří náš klub mezi nejlepší Sportovní střediska mládeže Královéhradeckého kraje. V bodovém hodnocení tak za sebou nechal jak FK Náchod i MFK Trutnov, či středočeský FK Čáslav.
Do hodnocení bylo tedy zapojeno 1 279 neprofesionálních klubů z celé České republiky. Zlatou medaili získalo 65 klubů, stříbrnou 110, broznovou 569, a grassroots ocenení pak zbylých 536 klubů.

Hodnocení probíhalo na základě údajů z:
– velikost členské základny,
– počty týmů,
– trenérkého obsasení včetně úrovně trenérských licencí,
– infrastruktury klubu (travnatá hřiště, malé a velké UMT, počty bezpečnostních branek velkých i malých, sportovní a nafukovací haly),
– akcí a dalších aktivit klubu a jeho členů (jako jsou například nábory, sportovní dny, školení dalších trenérů na různých seminářích, vzdělávání veřejnosti při besedách, apod.),
– zda a jak se klub prezentuje veřejnosti na webových stránkách, či sociálních sítích,
– kolik členů klubu je aktivně zapojeno do řízení odborných komisí nebo výborů okresu, kraje, či celé ČR,
– nebo dokonce s kolika dalšími subjekty klub aktivně spolupracuje (mateřské, základní a střední školy, DDM, město, kraj, Krajský/Okresní fotbalový svaz, MŠMT, atd.).

 

 

Umístění se zlatou medailí (celkem 65 klubů):
1. FC TEMPO PRAHA, z.s.
2. Fotbalový klub mládeže VYSOČINA JIHLAVA, z.s.
3. Tělovýchovná jednota Sokol Třebeš, z.s.
4. SK Líšeň
5. FC Háje Jižní Město, z.s.
6. SK PETŘÍN PLZEŇ z.s.
7. SK Fotbalová škola Třebíč
8. FC Svratka Brno, z. s.
9. FC Hlinsko, z.s.
10. Fotbalová akademie Josefa Masopusta o. s.

32. RMSK „Cidlina“ Nový Bydžov, z.s.

35. FK Náchod spolek

49. MFK Trutnov, z.s.

65. FC Libouň

Znamená to tak, že Nový Bydžov patří mezi nejmenší města (podle počtu obyvatel), které se umístily v bodovém hodnocení tak vysoko. Vyplává z toho, že zázemí, infrastruktura, odbornost a adekvátní soutěže jsou v našem klubu na slušné úrovni a RMSK Cidlina je tak vhodným klubem pro začátek fotbalové cesty nebo její další nasměrování.
Příjemném prostředí malého klubu, vysoké a reálné cíle, profesionální přístup, pohodová a rodinná atmosféra, přátelské vztahy – na těchto základech stavíme náš (především) mládežnický klub.