Víkendový report našich týmů…

Áčko v derby s Chlumcem padlo opět na penalty, dorostenci neuspěli v Trutnově. Starší žáci doma proti Kolínu, začala liga mladších žáků.

Je za námi další víkend plný fotbalu. Pojďme si postupně zrekapitulovat jednotlivé dny.

V sobotu dopoledne vstoupili do nového soutěžního ročníku naši mladší žáci U12 a U13, kteří sehráli utkání ve Svitavách proti tamnímu celku TJ. Oba dva týmy zvítězily – U13 7:4, jejich o rok mladší spoluhráči z U12 dokonce 13:4. Trenéři se ve svých hodnoceních shodli na ospalých začátcích svých týmů, kdy se postupně jejich hra zlepšovala, naši hráči měli více ze hry a vítězství jsou dle jejich slov zasloužená.

V sobotu dopoledne odehrály své zápasy i dorostenci v Trutnově, kteří by na tyto zápasy nejradši zapomněli. Starší dorost podlehl svému krajskému rivalovi 4:1. Mladší, kteří v poločase vedli 3:0, po devadesáti minutách remizoval 3:3 a v penaltovém rozstřelu podlehli. Věříme, že ve vloženém středečním kole napraví reputaci ve Vlašimi!

Starší žáci v neděli dopoledne na Městském stadionu odehráli zápasy proti Spartě Kolín. U15 zvítězila v penaltovém rozstřelu, když v základní hrací době hrála se vým soupeřem 4:4. Starší žáci U14 zvítězili nakonec nad Kolínem 4:3.

V neděli odpoledne odehrálo áčko „pocidlinské“ derby RMSK Cidlina Nový Bydžov – FK Chlumec nad Cidlinou „B“.
Naši hráči začali skvěle – hned v 6. minutě otevřel skóre Holec, který využil nedorozumnění chlumecké defenzivy, o minutu později se tentýž hráč dostal opět za obranu hostí – tentokrát bohužel minul „zařízení“. Chlumeční dokázali do 20. minuty srovnat Vopátkem po nepřehledné situaci po rohovém kopu v našem malém vápně.
1:1 skončil nejen první poločas, ale i zápas po 90. minutách – kdy ještě v závěru měli větší šanci domácí – Holec tváří v tvář Kukalovi nechal vyniknout hostujícího gólmana.
Závěr byl velmi vyhecovaný – rozhodčí vyhodnotili trojnásobný faul na 70metrů unikajícího Trejbala za čistý, aby o dvě minuty později nařídili proti domácím přímý volný kop po dosti diskutabilnímu souboji. Hostující Kosař branku nevsítil. V penalotovém rozstřelu Kosař opět zaváhal, nakonec ho to ale nemuselo mrzet – Chlumečtí po remízovém zápasu berou druhý bod z penaltového rozstřelu. Vaněk s Ševčíkem penalty neproměnili a tak chlumecká radost mohla propuknout naplno.
PETR PRŮCHA: „Na KP myslím slušné utkání. Předpokládali jsme, že Chlumec přijede posílen, a to se potvrdilo. Hráli jsme v bloku, soupeř měl opticky více ze hry, avšak šance byly na naší straně. Ale bohužel fotbal se hraje na góly! Penalty s Chlumcem už nikdy 🙂 „