Přípravky absolvovaly soustředění v domácím prostředí v Hlušicích…

Zimní soustředění absolvovaly i přípravkové kategorie, které využily „domácí“ prostory sportovního komplexu SŠTŘ Nový Bydžov – výukového centra v Hlušicích. Soustředění se konalo od čtvrtka 14. do neděle 17. února za hojné účasti hráčů ročníku 2009, 2010 a 2011.
Shrnutí soustředění přípravek den po dni, hodinu po hodině…

Čtvrtek:
Po ubytování následovala první tréninková jednotka. Jak už jsme psali dříve kluci jsme rozdělili na dvě skupiny – výběr EVROPY a výběr SVĚTA, klukům jsme také propůjčili jména slavných fotbalistů (kdo koho představoval si můžete přečíst v příloze). Na velké nástěnce jsme měli tabulku se jmény hráčů do, které jsme postupně zapisovaly body za jednotlivé soutěže, úkoly, dovednosti, kvízy, úklid… Po večeři jsme šli ještě jednou do tělocvičny kde kluci hráli florbal nebo šli na ping pong.

Pátek:
Dopolední trénink výběr Evropy opět absolvoval venku na UMT, výběr světa trénoval v hale a po obědě si obě skupiny tréninková místa vyměnili. Večerní trénink jsme věnovali fotbalovému turnaji 3 na 3. Kluci byli tentokrát pojmenováni názvy fotbalově exotických zemí a tak jsme mohli sledovat jak kluci hrají za Somálsko, Mongolsko, Ugandu, Mosambik nebo Šalomounovy ostrovy. A nutno podotknout, že za svoje týmy kluci bojovali opravdu statečně a viděli jsme výborné výkony.
Čas mezi tréninky opět kluci trávili většinou aktivně – florbal, ping pong.

Sobota:
Dopolední trénink jsme měli v hale. První část tréninku jsme věnovali gymnastice a kluci si vyzkoušeli salta a přemety z trampolíny. Kluci také soutěžili ve fotbalových dovednostech (slalom a střelba na cíl), konečné výsledky pro nás nebyly ani tak důležité jako to, že se všichni snažili předvést absolutní maximum. Třetí část tréninku jsme věnovali turnaji 2 na 2 a tentokrát jsme týmy pojmenovali podle pohádkových postav. K vidění tak byly zápasy Rákosníčků proti Včelce Máje, Požárníka Sama proti Mašince Tomáš a nebo derby Macha a Šebestové proti Makové Panence. Zápasy měli opět velké tempo a mnohdy to byla zajímavější podívaná než v České fotbalové lize.
Po obědě jsme se rozdělili na tři skupiny, první jela na miniturnaj do Xaverova, druhá do Stěžer na Zimní Stěžerskou Ligu a třetí měla sportovní víceboj v hale, kde si kluci vyzkoušeli nohejbal, badminton a opět mezi kluky velice populární florbal.
Po návratu kluků ze Stěžer jsme stihli krátkou procházku po Hlušicích a mohli tak shlédnout krásy této obce. K večeři jsme si objednali pizzu a poté následoval test, který měl prověřit fotbalové znalosti kluků. Při vyhodnocování testů jsme se dozvěděli spoustu zajímavých věcí např. že přezdívka Bílý Balet patří klubu SK Čechie Hlušice, nebo, že Čeští vítězové Ligy Mistrů jsou Matěj Novotný a Aleš Novák (děkujeme kluci). Po vyhodnocení testu následovalo vyhlášení celkových výsledků. Oceněni byli vždy tři nejlepší z každého ročníku a pro zajímavost úplně největší počet bodů získala jediná slečna na soustředění – Lucka Trčová. Kdo měl ještě dost sil šel na chvíli do tělocvičny a ostatní sledovali na Youtube svoje fotbalové vzory.

Neděle:
V neděli nás čekalo nepopulární balení, které bylo tentokrát vzhled k brzkému začátku přípravných zápasů poměrně hektické. Když se nám konečně podařilo nacpat všechny věci do tašek šlo se na fotbal. Ročník 2011 sehrál v hale PU s domácím týmem SK Čechie Hlušice. Ročníky 2010 a 2009 sehráli přípravné utkání v Chudonicích proti Kolínu. Těší nás, že kluci v posledních zápasech překonali nastřádanou únavu a opět hráli naplno a předvedli velmi dobré výkony.

Celkově tedy hodnotíme soustředění jako povedené. Klukům a jedné slečně bychom chtěli poděkovat za vzorné chování a přístup k tréninkům během celého soustředění a maminkám za napečené sladkosti, jenom musíme příště lépe zkoordinovat množství, protože všichni trenéři nemůžou stoupnut několik dnů na váhu.
Děkujeme a těšíme se na další soustředění.

Trenéři A. Novák, M. Novotný, P. Šmejda, Z. Fejfar, P. Stoklasa

Výběr fotek a videí naleznete na facebookovém profilu Matěje Novotného…