Ohlédnutí za uplynulou sezónou…

„Uplynulou sezonu hodnotíme velice pozitivně“, shoduje se vedení klubu.
Při hodnocení sportovní výkonnostní stránky všech kategorií klubu převyšují pozitiva

„Muži skončili na krásném druhém místě, se ziskem úctyhodných 60 bodů, v závěsu za suverénními Libčany. V našem dresu nastupovali téměř 100% hráči, kteří prošli mládežnickou základnou našeho střediska…výjimkou je pouze Lukáš Müller a Bohuslav Pilný, kteří ale měli enormní zájem v našem klubu působit a jejich začlenění se projevilo jak na hřišti, tak v kabině jako správný krok.

DOROST – DIVIZE DOROSTU (16 týmů)
U19 (r.2000-2001) se postarala obrovský úspěch, kdy v celkové tabulce nakonec skončili na 4. místě. To vše umocňuje fakt, že jsme převážnou většinu sezony odehráli s hráči o rok mladšími (tedy jádro týmu tvořil r.2001)…a i někteří z těchto hráčů dostávali průběžně příležitost nakouknout do Krajského přeboru dospělých. Za U19 mnohdy nastupovali talentovaní a vyspělí hráči r. 2002 nebo 2003

U17 obsadila konečné 12. místo tabulky, ale předváděná hra byla nejen pro oko diváka, ale i pro budoucnost klubu obrovským příslibem. Zde vzhledem k menšímu počtu hráčů kategorie mladšího dorostu (čtyři končící starší žáci r.2004 při přechodu do dorostu přestoupili vyšší soutěže do FK Mladá Boleslav, což je samozřejmě i jedním z naších cílů…vytvářet možnosti pro talentované jedince v podobných klubech a soutěžích

STARŠÍ ŽÁCI – DIVIZE ŽÁKŮ (11 týmů)
U15 skončila na 4. místě se ztrátou 2 bodu na „bednu“, respektive 4 bodů na 2. Místo a jak již bylo zmíněno u kategorie U17, tak hráči r.2004, kteří v klubu nadále působí mají velký potenciál a i o tyto hráče projevily zájem např. FC Hradec Králové, FK Mladá Boleslav, FK Pardubice, FK Jablonec či FC Slovan Liberec.

U14 patřilo po dvaceti odehraných kolech taktéž 4. místo…zde byl tradičně kladen největší důraz na to, aby hráči plynule přijali rozestavení na „velký“ fotbal…což se nejen zmíněnému umístění evidentně podařilo

MLADŠÍ ŽÁCI – ČESKÁ ŽÁKOVSKÁ LIGA (14 týmů)
U13 skončili v klidném středu tabulky, jejich o rok mladší spoluhráči z U12 nakonec berou 6. příčku se 42 body a opět bychom měli připomenout, že tým byl mixem hráčů r. 2007 a 2008 (tedy fotbalově vyspělými hráči starší přípravky).

U přípravek se nebudeme ohlížet na celkové tabulky, připomeneme však, že ve spolupráci s FK Chlumec jsme patřili ke špičce našeho kraje ve finálové skupině, kdy jsme většinu zápasů odehráli s hráči o rok mladšími oproti soupeřům. Nejdůležitější u těchto kategorií však je zápal a zaujetí pro hru a především radost z ní – což jsme na hráčích viděli a velice nás to těší. Stejně tak i široká členská základna v těchto kategoriích.

Mezi další úspěchy uplynulé sezóny pak určitě patří reprezentace nejen klubu, ale i města na republikových finále Ondrášovka cupu 2018/2019, kde hráči r. 2007 vybojovali krásné 12.místo. A hráči r. 2008 skončili dokonce na 5. místě. Za námi skončili kluby zvučných jmen – namátkou například Zbrojovka Brno, Viktoria Plzeň, Baník Ostrava, Sigma Olomouc, FK Teplice, FC Slovan Liberec, Dukla Praha, FK Mladá Boleslav atd.

Všem hráčům, rodičům, příznivcům a partnerům klubu bychom chtěli poděkovat – bez jejich podpory, píle, odhodlání a nasazení bychom nemohli dělat klubovou práci na takové úrovni a s takovou radostí.

V neposlední řadě je třeba poděkovat všem trenérům a vedoucím, kteří se o mládež v RMSK Cidlina starají od minipřípravek až po starší dorost (a poté samozřejmě i dál v kategorii mužů) – především díky jejich přičiněním se náš klub stále a stále řadí po sportovní stránce mezi elitu mládeže, zejména té žákovské, v České republice.“

Výkonný výbor RMSK