Jirka Kateřiňák, odchovanec RMSK, podepsal smlouvu s FC HK…

V uplynulých dnech podepsal odchovanec mládežnické základny našeho klubu Jiří Kateřiňák smlouvu s FC Hradec Králové. Vedení našeho klubu mu přeje především pevné zdraví, pověstné štěstí a hlavně radost ze hry a mnoho vítězných utkání.

Jirka přišel do našeho klubu z mateřského FK Kopidlno v létě 2002. V RMSK tak působil v přípravkových a žákovských kategoriích, aby pak odešel v červenci 2007 do Mladé Boleslavi, kde odehrál i několik utkání Juniorské ligy. Mladá Boleslav ho posléze posílala na hostování:
do třetiligových Benátek nad Jizerou, za které dokázal vstřelit branku i Převýšovu ve výsledkově nepovedenému utkání na jaře 2016 (Benátky – Převýšov 1:3),
Ústí nad Labem (FNL),
respektive do Třince (FNL).

Jirka na jaře 2018 dokonce nastupoval i za FK Mladá Boleslav v HET lize (ve které nasbíral 120min), ve stejném období naskočil i v základní sestavě do utkání čtvrtfinále MOL cupu proti Baníku Ostrava, v semifinále v Edenu proti SKS nastoupil v 57. minutě. Bohužel se mu v dresu MB nepodařilo vsítit v soutěžním utkání žádnou branku.

Nyní se však rozstřílel v dresu svého nového působiště, po přestupu do FC Hradec Králové se střelecky prosadil hned ve svém prvním přípravném utkání proti Dobrovici (7:0), v dalším utkání proti „své“ Mladé Boleslavi měl správně seřízená mířidla hned dvakrtát (3:1).
Jirku v posledních letech zastupuje hráčský agent Libor Páv.

Nutno podotknout, že velkou oporu při fotbalových cestách Jirkovi dělal (a ještě stále dělá) jeho děda, také bývalý činovník našeho klubu Vlastimil Hradecký. Podobnost příjmení a nového klubu je v tuto chvíli čistě náhodná… 🙂