Galavečer RMSK – fotbalistou roku 2018 Štěpán Blažek. V Jiráskově divadle se sešly více jak tři stovky cidliňáků…

V pátek 8. března se konal v novobydžovském Jiráskově divadle další ročník Galavečera cidlinské kopané, který navštívilo 345 přítomných diváků z řad hráčů, rodičů a příznivců RMSK. Moderování se tentokrát chopila nová moderátorská dvojice Vojta Mokošín – Matěj Novotný, kteří pojali vyhlašovaní ve volném a pohodovém duchu.

Na začátek Galavečera jsme se vrátili zpátky do minulosti – do roku 2004 na EURO – připomněli jsme si památné vítězství v záklasní skupině proti Nizozemsku. Po představení vzácných hostů, kterými byli předseda Královéhradeckého KFS pan Václav Andrejs, starosta obce Hlušice Jaroslav Trejbal a další, se slova ujal předseda RMSK Ing. Karel Průcha.

Předseda klubu ve svém, téměř 20 minutovém netradičním proslovu zrekapituloval uplynulý rok, přblížil všem přítomným ekonomickou stránku klubu, členskou základnu, či soutěže, ve kterých působí všechny naše týmy. Zmínil i významné úspěchy našich hráčů v Ondrášovka cupu. Na závěr svého proslovu – na svátek MDŽ – poděkoval tak nejen všem našim ženám, ale především hráčům za předvedené výkony v průběhu celého roku, rodičům za trpělivost, nasazení a podporu svých dětí, dále pak poděkoval Městu Nový Bydžov za podporu našeho klubu nejen při realizaci rekonstrukce travnaté plochy na Městské stadionu a v neposlední řadě i dalším drobným sponzorům.

Poté si vzala slovo opět moderátorská dvojice a připomněla, že v nejvyšší české soutěži do jarní části bude nastupovat celkem osm mládežnických odchovanců našeho klubu
Milan Vrabec (1998) – FC Slovan Liberec
Jan Kuchta (1997) – FK Teplice
Milan Knobloch (1992) /B/ – FC Slovan Liberec
Roman Valeš (1990) /B/ – Bohemians Praha 1905
Václav Pilař (1988) – SK Sigma Olomouc
Jan Hanuš (1988) /B/ – FK Jablonec
Jakub Diviš (1986) /B/ – FK Teplice
Aleš Hruška (1985) /B/ – FC Viktoria Plzeň

připomněli též, že téměř všichni hráči v našem klubu – ve Sportovním středisku mládeže – zůstali až do konce žákovského věku. Po této příjemné prezentaci se šlo na vyhlašování.

Nejprve se vyhlašovaly ankety All-stars přípravek
MINIPŘÍPRAVKA – U7
Vašek Krejčí, Vilík Svatoň, Tonda Pechar, Štěpa Lamich a Pavlík Obermajer
MLADŠÍ PŘÍPRAVKA – U9
Tom Janouch, Áďa Novák, Péťa Tér, Mára Stoklasa, Pepa Veinlich
STARŠÍ PŘÍPRAVKA – U11
Dominik Pražák, Kuba Vobořil, Matěj Fejfar, Kuba Masařík, Honza Šmejda, Dominik Dvořák

Nejužitečnějšími hráči jednotlivých kategorií se stali:
Máťa Vaníček (U7), Mára Dymeš (U9), Matyáš Trejbal (U11), Patrik Kymr (U12), Adam Nydrle (U13), Martin Malina (U14), Jan Telvák (U15), Mojmír Marek (U17), Nikolas Bekera (U19) a Jakub Trejbal a Pavel Mejstřík (muži)

V průběhu galavečera byl oceněn i ročník 2008 za vzornou a úspěšnou reprezentaci klubu na Ondrášovka cupu – kdy třikrát posobě postoupili do finále tohoto celorepublikového turnaje.

Osobností Novobydžovského fotbalu byli vyhlášeni dlouholetí hráči a trenéři mládežnických týmů Jiskry, později FK Nový Bydžov, respektive Chudonice – pánové

Pavel Tomášek a
Bohuslav Kloz

Fotbalistou roku, který převzal ocenění z rukou Václava Andrejse, předsedy Královéhradeckého KFS, Ing. Karla Průchy, předsedy VV RMSK Cidlina, Martina Novotného, sportovního ředitele našeho klubu, Tomáše Podhajského, sekretáře klubu a Jaroslava Matějky, bývalého trenéra U15 RMSK – v současné době trenéra žáků U14 FK Pardubice, se stal s počtem 174 hlasy, fotbalista divizního staršího dorostu Štěpán Blažek, který poprvé držel v rukou tradiční putovní pohár, který tak minimálně na rok putuje do malebné vesničky Opočnice. Druhé místo v této prestižní anketě obsadil se 170 hlasy Vojta Řezáč a na třetím místě, které čítalo 144 hlasy, se umístil starší žák Honza Telvák.

Celkové pořadí „11 ROKU“:
11. místo Vojta Masařík
10. místo Matěj Smadiš
9. místo Vít Staněk
8. místo Kuba Novák
7. místo Martin Reil
6. místo Adam Dvořáček
5. místo Nikolas Bekera
4. místo Vítek Šimon
3. místo Honza Telvák
2. místo Vojta Řezáč
1. místo Štěpán Blažek

Po skončení oficiální části se všichni přítomní přesunuli do malého sálu Jiráskova divadle, kde bylo klasicky připraveno malé občerstvení. Nechyběl tradiční gulášek, za který bychom chtěli poděkovat panu Dvořáčkovi, teklo pivo, víno i nealkoholické nápoje, lidé si mohli vybírat i z široké nabídky drobného občersvení.

V příjemné a pohodové atmosféře se diskutovalo o nejrůznějších tématech do pozdních večerních hodin.