V pondělí nastoupil Láďa Vízek za SIGI TÝM. Tradičně byly k vidění i staré gardy Nového Bydžova a Chlumce nad Cidlinou…

Horst Siegl, vedoucí a kapitán svého týmu přenechal kapitánskou pásku Láďovi Vízkovi. Veškeré organizační záležitosti letošního exhibičního utkání jdou však za „Sigim“ a „Tarzanem“. Výsledkově vyrovnané utkání však měly bývalé (či budoucí) fotbalové hvězdy plně pod kontrolou. Letos výběr RMSK podledl Sigi týmu 3:2. Branky vsítili Jiří Štajner, Zdeněk Svoboda a Ivo Ulich, za domácí se trefil dvakrát Vojta Mokošín…

Tradiční pondělní program novobydžovského posvícení letos obohatil tým Horsta Siegla, který spolu s Láďou Vízkem přivezl do Nového Bydžova mj. Jiřího Štajnera, Ivo Ulicha, brankáře Ladislava Maiera, bývalého asistenta trenéra Sparty Praha Zdeňka Svobodu, Jiřího Novotného, či syna prvního českého vítěze Ligy mistrů Vladimíra Šmicera – Jiřího.
Utkání se neslo v přátelské amtosféře, výjimkou byl jen okamžik, kdy rozhodčí Josef Kubišta neodpískal, podle názoru Sigiho, jasnou penaltu za stavu 1:2. Zanedlouho na to, však Ivo Ulich vstřelil třetí branku, čímž opět vykouzlil úsměv na tváři a pohodu na duši svému šéfovi. Do konce zápasu náš výběr už dokázal jen korigovat výsledek na konečných 2:3.

„Každý zápas, který jsme proti bývalým profíkům tady v Bydžově hráli, měl podobný vývoj. Prostě se s nimi dá hrát jen do doby, než si řeknou, že vám prostě vstřelí gól. Oni, když ho dát chtějí, tak si vypracují krásnou akci a z ní se nemýlí. Naopak od nás. Navíc pro nás je už úspěch, že se do šancí dostaneme – a když už tam jsme, tak se zalekneme brankářských legend, které proti nám vždy stály. A když už chytal Jirka Jarošík, tak byl zase tak velký, že nešel tak lehce prostřelit 🙂 . Letos proti nám stál dokonce bývalý reprezentační gólman Ladislav Maier, což bylo zase těžký – ale viděli jste, že gól jde dát i jemu! 🙂 . Jsem ale opět rád, že sem tito hráči přijeli a těším se na příští rok. Zda to bude Kozlovna, Sigi tým nebo někdo jiný ještě nevím, ale do souboje, podobnému tomu na půlce hřiště, který jsem absolvoval s mladým Sigim, půjdu znova!“ – uzavřel své hodnocení letošního posvícenského zápasu Tarzan Petr Průcha.

Od 15hodin si na novém trávníku zahrály i staré gardy Nového Bydžova a Chlumce nad Cidlinou. Výsledek letošního utkání opět vyšel lépe pro hosty z Chlumce.