U13: Hodnocení – podzim 2018. „Většina kluků se chce i nadále zlepšovat ve fotbalovém umění“, říká o svých svěřencích trenér J. Zima…

Do nové sezóny České žákovské ligy U 13 jsme nastoupili s širokým realizačním týmem, ale bohužel s velmi úzkým hráčským kádrem. Oproti minulé sezóně náš tým opustili čtyři výrazné fotbalové osobnosti, které nebyli bohužel adekvátně nahrazeny. I tak jsme do nové sezóny vstoupili odhodlaně s cílem pracovat na sto procent.

V přípravě jsme se utkali s velmi silnými soupeři FK Pardubice, FK Jablonec n.N a dalšími. Sehráli jsme fotbalový turnaj pořádaným městem Semily, z kterého jsme odjížděli ze zlatými medailemi na krku. Vrcholem přípravy bylo soustředění v Bozkově, na kterém se kluci prezentovali výbornou pracovitostí, ale i vzorným chováním.

Tréninková morálka byla v podzimní části velmi dobrá, kdy většina kluků pracovala v tréninkovém procesu velmi dobře. Našli se ovšem i jedinci, kteří k tréninku nepřistupovali dle představ našeho realizačního týmu.

V mistrovských zápasech se nám dařilo hrát v nadpoloviční porci zápasů velmi dobrý fotbal. Co nás ovšem brzdilo byl velice úzký kádr, ve kterém nebyla zdravá konkurence. Tímto musíme poděkovat za pomoc ze strany týmů U12 a U14. Ve hře samotné nás nejvíce trápilo neproměňování brankových příležitostí, což bylo dáno i absencí klasického útočníka v týmu. Umístění v tabulce ČLŽ U13 v současné době neodpovídá našim možnostem.

Velmi dobře se naši fotbalisté prezentovali v podzimní části sezóny na Ondrášovce cupu v kategoriích U12 a U13, ale i na krajských výběrech. Dobrý dojem kluci zanechali i u trenérů našeho partnerského klubu SK Slavia Praha, pod kterými měli tu čest absolvovat tréninkovou jednotku. Pozitivní je, že většina kluků se chce i nadále zlepšovat ve fotbalovém umění.

Za celou sezónu patří poděkování rodičům, ve kterých měli naši hráči velkou podporu.