U11: Hodnocení – podzim 2018. „Stále nás čeká obrovský kus práce, ale tento vytrvalostní běh jsme rozeběhli velmi slušně!“, myslí si Matěj Novotný…

Již na konci minulé sozony jsme s trenéry U12 skládali jejich tým. Dotýkalo se to i starší přípravky, kdy jsme chtěli využít potenciál hráčů r. 2008 a posunout je o rok dříve do České žákovské ligy a zároveň jsme nechtěli v žádném případě potlačit ročník 2009. Chvíli jsme hledali nejideálnější cestu – nakonec si myslím, že jsme ji našli a nyní se vše začíná zúročovat.

Na začátku sezony nás sice chodilo na trénink velice málo, ale s přístupem jsme byli spokojeni. Postupem času se zlepšila i docházka a my tak mohli pracovat ve větším počtu. Povedlo se nám i lehce rozšířit kádr – avšak to je věc, na které musíme i nadále pracovat. Tréninkový proces byl částečně spojen s hráči širšího kádru r. 2008 a částečně jsme tréninky spojili i s naším partnerským klubem FK Chlumec, se kterým jezdíme hrát i mistrovská utkání. Zde bych rád poděkoval kolegům jak z U12 – M. Novotnému a Z. Masaříkovi, tak i z FK Chlumec, především pak Kamilovi Mlynářovi, se kterým se snažíme vytvářet konkurenceschopné – přesto příjemné prostředí hráčům obou „spřátelených“ klubů, čímž se posouvají daleko rychleji kupředu. V nominacích se s kolegy z U12 snažíme spravedlivě nominovat hráče k jednotlivým utkáním tak, aby hráči hráli adekvátní soutěže v návaznosti na tréninkovou morálku a momentální výkonnostní možnosti a schopnosti.

Když bych se měl zastavit u mitrovských utkání, tak v těch jsme si vedli velice dobře. Konečné druhé místo v Krajském přeboru starších přípravek Královéhradeckého kraje je skvělým počinem i vzhledem k tomu, že jsme nastupovali převážně s ročníkem 2009.
V průběhu sezony jsme odehráli i řadu přípravných zápasů/turnajů, ve kterých jsme se prezentovali také dobře. Výsledek samozřejmě není tím hlavním a jediným ukazatelem.
Odvaha hráčů v situacích 1 na 1, rychlost práce s míčem i bez míče-neustálá nabídka, spolupráce dvou hráčů, koordinace pohybu, ale především psychická pohoda – to jsou atributy, na kterých jsme v průběhu podzimu pracovali a ve většině případů se výrazně posunuli k lepšímu! Stále nás sice čeká obrovský kus práce, ale tento vytrvalostní běh jsme rozeběhli velmi slušně!

Chtěl bych poděkovat i rodičům, kteří nás a hlavně své ratolesti podporují a zajisté patří k jednomu z nejdůležitějších článků při výchově malých fotbalistů. Dále mě velmi těší dodržování určitých pravidel, které jsme na začátku sezony nastavili. Nejvíce pak vzájemná otevřenost a řešení „problémů“ v samotném zárodku.

Poděkovat bych chtěl i svému kolegovi Pavlovi Šmejdovi, který svým poctivým a svědomitým přístupem odvádí obrovský kus práce a bez jeho pomoci bychom určitě nemohli klukům dopřávat tak komfortní prostředí.

Na závěr bych chtěl všem, nejen zainteresovaným z U11, popřát klidné Vánoce a šťastný nový rok 2019.

 

Matěj Novotný
hlavní trenér U11