Sportovní dopoledne pro děti s názvem „Můj první gól“ na novobydžovském stadionu…

Ve čtvrtek 24. května se na fotbalovém stadionu v Novém Bydžově uskutečnilo sportovní dopoledne pro malé fotbalové naděje – předškoláčky a prvňáčky.
Akce se zúčastnilo přibližně na 170 dětí z místních i okolních mateřských a základních škol.
Organizaci akce si vzali za své tentokrát trenéři RMSK – Matěj Novotný, Petr Průcha, Jan Vokál a Vojtěch Mokošín, k hladkému průběhu přispěli již tradiční „pomocníci“ z řad studentů Sportovního managemantu při VOŠ a SOŠ Jana Maláta Nový Bydžov.

Pro děti bylo připraveno 11 stanovišť. Děti si zde procvičily rychlost, obratnost, koordinaci, práci s míčem v ruce i u nohy, či hod na cíl. Pro některé to byla „brnkačka“, neboť naše akce případně tréninky navštěvuje pravidelně, pro některé to možná byl i první kontakt s fotbalovým míčem a prostředím.

Ten den však nešlo o vítězství, ale o to, aby děti postupně získávaly kladný vztah ke sportu a k fotbalu zvlášť. Spokojené tváře malých sportovců na konci dopoledne mluvily za vše – vyhráli všichni – i nad horkem, neboť správce hřiště pustil na závěr zavlažování. A to jste měli vidět tu radost v dětských očí, naopak hrůzu v očích učitelek… 🙂 . Po zchlazení děti získaly sladké odměny i pár propagačních materiálů, které dodala Fotbalová asocicace ČR, které byla zastřešující organizací dnešní akce.

Byli jsme velice potěšeni i návštěvou přímo z vedení FAČR, kdy k nám zavítal odchovanec cidlinské kopané, bývalý mládežnický reprezentant ČR, trenér RMSK a v dnešní době Grassroots manažer FAČR Mgr. Michal Blažej, který opět vyzdvihl organizaci a nešetřil slovy chvály nad hladkým průběhem celé akce.

Na závěr patří děkování, proto by organizátoři rádi poděkovali FAČR za materiální podporu této akce, neboť sportovního vybavení pro malé fotbalisty není nikdy dost. Zároveň by klub chtěl poděkovat i všem dobrovolníkům, kteří tuto zdařilou akci ve svém volném čase, případně v rámci plnění školní praxe, připravili.