Slavnostní otevření nového trávníku na Městském stadionu. Klub vstoupil do své 115. sezony…

V neděli, v rámci prvního utkání a zahájení 115. sezony našeho klubu byl i slavnostně otevřen Městský stadion po rekonstrukci trávníku. Slavnostního otevření se zúčastnil mimo jiné starosta města Ing. Pavel Louda, člen Rady města pan Aleš Janouch a další hosté.

Úvodní mistrovské utkání dospělých v nové sezoně 2018/2019 byl zahájen slavnostním přesřižením pásky a „výkopem“, který byl v režii starosty města Ing. Pavla Loudy a kapitána „A“ týmů Patrika Mokošína. Před ním Matěj Novotný poděkoval starostovi za podporu této realizace, který k projektu doplnil: „Nikdy jsem si nedovedl představit tak ohromnou – sedmimilionovou investici do něčeho zeleného, jako je trávník. Přesto jsem rád, že se nám vše povedlo zrealizovat a doufám , že se hráčům na tomto hřišti bude dařit.“

Projekt Revitalizace přírodního trávníku byl úspěšně realizován firmou Agro CS, Česká Skalice z dotačních prostředků MŠMT (cca 4 mil Kč) a za výrazné finanční podpory města (téměř 3 mil Kč). „Těší mě, že se nám po několika neúspěšných žádostech nakonec podařilo získat dotaci na nový trávník našeho útulného stadionu. Trávník sice na první pohled nevypadal špatně, ale jeho podloží bylo hrůzostrašné. Kompletní revitalizace trávníku tak byla více než nutná. Ještě jednou bych chtěl poděkovat zastupitelům města, kteří tento náš projekt podpořili a z rozpočtu města tak uvolnili nemalý obnos financí. Jsem přesvědčen, že to podpoří naše všechny týmy, především pak ty mládežnické, které v posledních letech velmi dobře reprezentují nejen náš klub, ale i naše město. Celá sláva je ještě umocněná tím, že v letošním roce slavíme 115. výročí založení klubu, kdy první utkání odehrál SK Nový Bydžov 10. srpna 1903. K této příležitosti připravujeme i výstavu fotografií, kterou bychom rádi představili na tradičním galavečeru RMSK v zimní přestávce“, řekl předseda klubu Ing. Karel Průcha.