Ondrášovka cup 2018 – finálové turnaje. Největším úspěchem se blýskl ročník 2008…

V uplynulých dnech se tři týmy RMSK Cidlina Nový Bydžov zúčastnily finálových turnajů celostátního turnaje Ondrášovka cup, které organizuje FAČR. Jedná se o neoficiální mistrovství republiky klubů z Čech a Moravy, na které se týmy musí „probít přes předkvalifikační a kvalifikační turnaje. Finálové turnaje, kam se probojovalo vždy 24 nejlepších týmů jednotlivých kategorií hodnotí sportovní ředitel mládeže Martin Novotný.

„Prvním týmem RMSK Cidlina, který se do těchto finálových bojů propracoval je tým kategorie U13 (trenéři Pavel Obermajer, Bedřich Doskočil a Tomáš Podhajský). Jejich finálovými dny byly 5.-6.5. 2018, když pořadatelem byly západočeské Rokycany. Kluci ročníku narození vesměs 2005 (v našich řadách se objevili i velmi talentovaní hráči r. 2006) se s konkurencí prali velmi statečně, podařilo se jim v kvalitních zápasech postoupit do tzv. stříbrné skupiny (o 9.-16.místo) a celková 15.příčka je výtečnou vizitkou pro klub RMSK Cidlina.

Druhou kategorií, která svedla své finálové boje byla U11…ročník 2007 (trenéři Aleš Novák a Jiří Zima) v termínu 12.-13.5. v Českých Budějovicích. Zde kluci po vyrovnaných utkáních, ale někdy i trochu smolných výsledcích hráli ve skupině o 17.-25.místo. Přesto je pro tento ročník již samotná účast ve finále a 21. příčka velkou motivací do dalších let.

Posledním týmem, který se poměřil s nejlepšími týmy republiky byla kategorie U10…ročník narození 2008 (trenéři Robert Kožíšek a Zdeněk Masařík) v termínu 26.-27.5 v Benešově. Tato kategorie je v tomto složení a v tomto období pod vedením svých trenérů naprosto srovnatelnou s celorepublikovou špičkou, přesto jejich celkový výsledek ve finále Ondrášovka cupu je pro náš klub opravdu obrovským úspěchem a propagací dlouhodobé dobré práce s mládeží v našem klubu. Kluci postoupili do tzv. Zlaté skupiny (1.-8.místo), kde se jim v nedělních utkáních podařilo vybojovat skvělou čtvrtou příčku.

Detailní přehled turnaje U13   ZDE
Detailní přehled turnaje U11   ZDE
Detailní přehled turnaje U10  ZDE

Jen namátkově jmenujme týmy, které byly našimi soupeři… AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FK Viktoria Plzeň, FC Zbrojovka Brno, FC Baník Ostrava, FC Slovan Liberec, FK Jablonec, FK Mladá Boleslav, SK České Budějovice, FC Slovácko, SFC Opava, SK Sigma Olomouc, FC Hradec Králové atd.

Všem zúčastněným (hráčům, trenérům, vedoucím a rodičům) děkujeme za skvělou propagaci mládežnické kopané RMSK Cidlina, děkujeme za povzbuzovaní i bez vlajky klubu a všichni si přejeme, aby v těchto složeních naši kluci pokračovali v dresu RMSK Cidlina a jejich fotbalové umění mohli trenéři a fanoušci RMSK ocenit i při jejich přechodech z žákovské do dorostenecké kategorie a v ještě důležitějším přechodu do dospělé kopané, kam má směrovat celková a dlouhodobá práce trenérů, hráčů i rodičů. Samozřejmě nejlépe, aby tyto kroky byly vidět co nejdéle na novobydžovském trávníku, ale ať už se postupem času budou ubírat kamkoli, tak pokud zůstanou u kopané nebo sportu jako takového, tak i to bude pro všechny zainteresované tou největší odměnou.“