Nová sezóna se blíží. Jaké jsou vyhlídky a cíle? Kdo posílí áčko dospělých? A jak jsou na tom mládežnické týmy?…

Minulá sezóna před nedávnem skončila a letní fotbalové prázdniny jsou již za námi. Nový soutěžní ročník je téměř za dveřmi a tak začaly přípravy jednotlivých týmů. Co se událo a na jeké změny se můžete těšit?

Z mimosportovního soudku je nejvýznamnější událostí rekonstrukce hrací plochy Městského stadionu Nový Bydžov, která v těchto dnech finišuje a slavnostní otevření je plánováno na novobydžovskou pouť na první mistrovské utkání mužů v novém ročníku Krajského přeboru dne 12.8. od 17h v utkání s Jiskrou Hořice. Tímto zveme všechny fanoušky nejen na toto utkání, ale i na předzápasový program, který se celkově ponese v „hořickém“ duchu…představí se jak přípravkové kategorie, tak i staré gardy obou měst. Jako bonus je samozřejmě pondělní posvícení, kde se již tradičně…ale možná již naposledy představí Kozlovna Ládi Vízka proti mužům RMSK a jako předzápas můžete shlédnout umění starých gard Nového Bydžova a Chlumce nad Cidlinou. Během celého víkendového programu si budeme též připomínat 115. výročí založení novobydžovského fotbalu.

V nové sezóně 2018/19 budou všechny mládežnické kategorie nastupovat ve všech zmíněných soutěžích jako v sezóně 2017/18. Ve všech kategoriích momentálně samozřejmě panuje čilý ruch v podobě odchodů či příchodů. Vše se děje ve spolupráci Výkonného výboru a trenérů tak, aby jednotlivé kategorie byly výkonostně a počtově zajištěné…věříme, že se vše podaří do začátku soutěží zajistit ke spokojenosti.

Jmenovitě se zmiňme jen o kategorii „A“ mužů. Zde se pro odchod rozhodli Vrabec a Pokorný k ambicióznímu týmu z Nepolis, který pracuje tak trochu jinak, než by měli hráči na této úrovni přemýšlet…a dále pak Holec, který přijal nabídku a popere se v přípravě o třetiligový dres SK Převýšov. Ostatní hráči z minulé sezóny potvrdili setrvání v dresu RMSK Cidlina.
Potvrzený je příchod pro všechny známé osobnosti Zdeňka Ševčíka (návrat z Dobříkova), který kromě herních zkušeností bude působit i v roli jakéhosi konzultanta či hrajícího asistenta trenéra. Téměř hotovou věcí je příchod rovněž našich „odchovanců“ bratrů Váchových (Jakub r.96 a Karel r.98) ze Stěžer.
O dalších cca 2-3 jménech se ještě jedná…případně se objeví v přípravném období…

„Celkově se v tuto chvíli již těšíme na začátek nové sezóny a spolupráci se všemi hráči, trenéry, rodiči a budeme se společně snažit, aby naše práce přinesla příznivcům RMSK Cidlina co nejvíce příjemných zážitků při utkáních napříč všemi stadiony, na kterých budou cidlinští hráči předvádět své fotbalové umění“, uzavřel Martin Novotný.