NÁBOROVÁ AKCE „Den fotbalových nadějí“ premiérově na Masarykově náměstí…

Další sportovní dopoledne připravuje parta lidí okolo Matěje Novotného v rámci projektu „Hledáme nové CIDLIŇÁKY“. Letos premiérově se náborová akce „Den fotbalových nadějí“ uskuteční na Masarykově náměstí v Novém Bydžově. Sportující děti tak bude moci vidět větší okruh lidí. Akce proběhne ve čtvrtek 27. září od 9,00hod. Odpoledne bude akce pokračovat ukázkovým tréninkem pod vedením profesionálních trenérů Fotbalové asocicace ČR, na který naváže i následná beseda na téma „Koncepce tréninku přípravek“.

Vedení klubu a přípravkové sekce opět pořádá náborovou akce s názvem Den fotbalových nadějí. Letos poprvé organizáři připravili netradiční prostředí pro tuto akci – tentokrát budou děti sportovat přímo na náměstí. „Teto nápad máme již dva roky. Teprve letos jsme se ho ale rozhodli uskutečnit. Od změny místa si slibujeme především větší zájem široké veřejnosti o tuto akci. Zorganizovat sportovní dopoledne pro děti není nic jednoduchého, stojí nás to mnoho úsilí a času. Avšak do podvědomí veřejnosti se to vždy dostalo jen z článků a příspěvků na webu či facebooku a to nám přišlo líto – především kvůli dětem. Takto budou přímo na náměstí a všimne si jich více lidí, které jim tak budou moci spontánně třeba i fandit. Samozřejmě přesunutí akce na náměstí znamená více bezpečnostních opatřeních. Věřím, že se svým týmem organizátorů vše zvládneme a akce se podaří podobně jako v předešlých letech.“ Řekl k plánované akci Matěj Novotný, vedoucí trenér přípravek a hlavní pořadatel akce.

Na akci přijali pozvání krajští a okresní grassroots trenéři mládeže Jan Míl, Ota Rejfek a Martin Pankrác, grasroots manažer FAČR Michal Blažej a další osobnosti českého mládežnického fotbalu, které povedou i odpolední ukázkový trénink přípravek a následnou besedu na téma „Koncepce tréninku dětí“.