Měsíc náborů RMSK Cidlina v České televizi…

Letošní Měsíc náborů, který organizoval náš klub v květnu, jehož hlavním organizátorem je Matěj Novotný, vedoucí trenér přípravek našeho klubu, byl vybrán do pořadu České televize. Dá se tak říci, že jsme se stali „vlajkovou lodí“ letošního projektu FAČR „Měsíc náborů“. „Obrovským pozitivem tohoto projektu je i návaznost na komplexní sportovní vývoj dětí…“, říká Matěj Novotný. Odkaz na video v článku.

Tradiční náborová akce našeho klubu, která v letošním roce byla podpořena i ze strany FAČR – Měsíc náborů byla vybrána jako ukázkovou z celé republiky. Díky velmi dobrým organizačním schopnostem Matěje Novotného, jsou tyto akce v Novém Bydžově pořádány dvakrát ročně. Minimálně jednou za dva roky pak je náš klub i úspěšný v čerpání dotací na tuto akci.

„Měsíc náborů, Týden fotbalových nadějí, či Den fotbalových nadějí RMSK jsou akce, které spolu se svým oraganizačním týmem zpravidla organizuji na našem stadionu dvakrát ročně – v květnu a v září. Akce se snažíme dělat vždy na co nejvyšší úrovni, což se nám dle zpětných ohlasů od učitelů mateřských i základních škol poměrně daří. Pravidelně slovy chvály nešetří ani zástupce Grassroots oddělení FAČR Mgr. Michal Blažej, který letos naši akci dokonce vybral i jako metodickou pomůcku pro ostatní kluby.

Na pomoc nám pravidelně přicházejí v rámci své praxe i studenti Sportovního managemantu při VOŠ a SOŠ Nový Bydžov, kterým zároveň předáváme zkušenosti i ze zákulisí příprav. Náborová úspěšnost po těchto akcích, kterých se pravidelně účastní více jak 120 dětí, je vždy v řádech jedinců, ale každým rokem je ten počet vyšší. Přisuzuji to však tomu, že většina kluků, kteří k nám na tyto akce chodí, jsou již našimi členy, případně přichází do klubu v rámci celoročního projektu „HLEDÁME NOVÉ CIDLIŇÁKY“. Přesto považuji tyto náborové akce za velmi úspěšný projekt FAČR a jsem velice rád, že se ho náš klub může pravidelně účastnit.

Dalším obrovským pozitivem tohoto projektu je i návaznost na komplexní sportovní vývoj dětí, které si pak mohou vybrat i z jiných sportů, které v našem městě místní spolky organizují. Na základě zvýšeného zájmu po sportech ve městě usuzuji, že náš klub napomáhá přivést ke sportu jako takovému i plno dalších dětí, které si zrovna nevybraly fotbal“, řekl k náborům Matěj Novotný.

 

Odkaz na video ZDE.     Reportáž s námi začíná v čase 6:14.