Matějova ŠANCE NA ŽIVOT!!!

I Ty můžeš být Matějova šance na život! Daruj kapku krve – zachraň život! Ve 13 letech byla Matějovi diagnostikována rakovina krve. Od té doby se Matějovi rodiče každý den bojí o jeho život. Jejich jediná šance je najít pro Matěje vhodného dárce kostní dřeně, kterým můžeš být právě TY!

Matěj Kučera je od malička velkým milovníkem fotbalu, tak jako jeho otec, který je velkým přítelem mnoha lidí z prostředí cidlinského fotbalu. Kdyby Matěje nezastavila nemoc, hrál by v SK Miletín soutěž starších žáků. Stejně jako na hřišti, ani na nemocničním lůžku Matěj nic nevdává a se zákeřnou nemocí bojuje ze všech sil. Je ale jasné, že sám na ni nestačí.

Šanci zařadit se do registru dárců kostní dřeně budeš mít 27. 4. 2018 na hřišti SK Miletín (okres Jičín), kam dorazí experti z pražského IKEM, kteří na základě vzorku krve hledají potencionální vhodné dárce. Vše, včetně případného darování kostrní dřeně, je dnes již naprosto bezbolestné a dobrovolné – kdykoliv se můžeš roznhodnout zda daruješ nebo ne.

Uspořádání akce je závislé na tom, že Matějovi rodiče dají dohromady do konce března 2018 seznam 100 dobrovolníků, tkeří se během akce do registru zařadí. První pozitivní zpráva je, že v současnosti je nás přes 400!!! Podmínkou pro vstup do registru je maximální věk 40 let a dobrý zdravotní stav.

Na seznam dobrovolníků se můžeš přihlásit na:
– facebooku: „Jan Kučera“ nebo na tel.: 734 713 751
– facebooku: „Filip Kraus“ nebo na tel.: 737 558 826
na facebook.com/Matějova šance na život!