Kapitán reprezentace U18 a odchovanec RMSK Daniel Finěk hodnotí společně s trenérem Suchopárkem přípravné utkání proti Dánsku…

Po páteční výhře 3:0 nad Dánskem nastoupila česká osmnáctka v přípravném zápase k odvetě proti stejnému soupeři. V Hradci Králové nakonec svěřenci trenéra Jana Suchopárka remizovali se severským soupeřem 2:2. V sestavě opět nechyběli odchovanci RMSK, David Doležal a kapitán repre U18 Daniel Finěk.

Oba celky nastoupily dle očekávání v odlišných sestavách a obrázek hry byl podobný jako v prvním duelu. Zlepšení si český kouč mohl pochvalovat především v ofenzivě opět podpořené kvalitním zakončením. Zatímco soupeři po velmi dobré mezihře chyběla v pokutovém území přesnost, Češi byli efektivnější.

ZÁZNAM UTKÁNÍ si prohlédněte ZDE

Suchopárkovi svěřenci přečkali dánské možnosti bez inkasovaného gólu a první velkou českou šanci proměnil po necelé půlhodině Michal Kohút. Ještě do poločasu vyrovnal Tue a rovnovážný stav pak svítil na tabuli i na konci utkání poté, co se nejprve prosadil střídající Nartey a po výborné střele Kušeje na druhé straně srovnal Tomáš Kepl.

„Soupeř ukázal, že kvalitu má, i když prostřídal spoustu hráčů tak byl nebezpečnější a lepší na míči než my. My jsme byli slušní v útočné fázi, dobrou pasáž jsme měli hlavně ze začátku druhého poločasu, jinak si myslím, že se potvrdily věci, které nám nejdou,“ hodnotil odvetné utkání trenér U18 Jan Suchopárek.