Hráči RMSK U15 a U14 se v minulém týdnu zúčastnili zahraniční stáže v Polsku…

V minulém týdnu připravilo vedení klubu a DDM v Novém Bydžově v zahraniční stáž v rámci projektu Erasmus+. Týdenního výměnného projektu se účastnili hráči kategorie U15, které doplnili někteří hráči U14.

DDM Nový Bydžov, který je naší partnerksou organizací, společně s domem dětí a mládeže Déčko v Náchodě oslovilo vedení našeho klubu s možností týdenní stáže našich hráčů v polském klubu KS Konstancin. Jedná se o mezinárodní projekt EU Erasmus+, který je plánovaný jako dvoutýdenní, kdy nejprve navštívili naši hráči spoluhráče z Polska a koncem října zase navštíví oni nás.

V průběhu pěti dnů si naši hráči vyzkoušeli tréninky pod vedením trenéra U15 KS Konstancin, který v této věkové kategorii hraje tamní krajský přebor. Dále byla na programu prohlídka lázeňského města Konstancin Jeziorna, historické části Varšavy, fotbalového stánku Legia Varšava a nechybělo ani vzájemné střetnutí obou týmů na závěr celého týdenního programu.

Kluci si během těch pěti dnů vytvořili s hráči z Polska určitý vztah a určitě již nyní se těší, až přijedou hráči tamního fotbalového klubu do České republiky, kde pro ně bude Matěj Novotný a jeho organizační tým v čele s ředitelem DDM Nový Bydžov pane Vychytilem, sekretářem klubu Tomášem Podhajským a trenérem Robertem Kožíškem připravovat pestrý a zábavný program.

Na fotky z Polska se můžete podívat na facebooku našeho klubu. Celý článek z pohledu našich kolegů z Polska naleznete ZDE