Hráči naší přípravky v hlavní roli metodického videa „Trénuj“, který natáčela FAČR…

Po natáčení úspěšné akce „Měsíc náborů“, kterou FAČR vybrala jako jednu z nejpovedenějších, se může RMSK pyšnit dalším úspěchem! Hráči starší přípravky sehráli hlavní roli při tvorbě metodického materiálu pro trenéry a rodiče nejen přípravek z celé České republiky. Video s názvem „Trénuj – Trénink a koncepce přípravkových kategorií.“

Grassroots manažer FAČR Michal Blažej oslovil na konci minulé sezony vedoucího trenéra přípravek našeho klubu Matěje Novotného, zda by nechtěl být se svými hráči starší přípravky součástí metodického videa pro trenéry mládeže v rámci projektu FAČR „Můj první gól“.

„Tuto nabídku nešlo odmítnout. S trenéry tehdejší starší přípravky Robertem Kožíškem a Zdeňkem Masaříkem jsme si řekli, že když už nic jiného, tak to pro kluky bude neskutečný zážitek, zatrénovat si na stadionu Evžena Rošického na Strahově. A měli jsme pravdu. Více než dvouhodinový pestrý trénink pod vedením Michala Blažeje a Milana Šimoníčka, profesionálních trenérů FAČR, si kluci užili na maximum a věřím, že až si video pustí za pár let, budou mít určitě na co vzpomínat. Po stránce prestiže klubu jsem to bral jako obrovskou výzvu, čest, ale i odměnu za práci, kterou se snažíme v našem klubu v posledních letech odvádět. Koneckonců, když vyberou vaše hráče, hráče vašeho klubu, vašich trenérů, vašich rodičů, tak určitý pocit radosti mít musíte. A já ho měl obrovský, zároveň jsem byl a stále jsem hrdý na svůj celý tým trenérů i hráčů.“, řekl k natáčení Matěj Novotný.

„Toto video jsme se rozhodli vytvořit jako souhrnný materiál pro všechny, kteří pracují s dětmi v kategoriích přípravek. Video obsahuje především důležité informace o přirozeném vývoji dětí, na které má obrovsky pozitivní vliv herní prostředí, dále inspiraci ke skladbě tréninku, ukázky a organizaci různých cvičení a her, ale i herní koncepci, tedy to, co bychom jako trenéři měli po dětech ve hře chtít a na co bychom se měli zaměřovat. Kluky z RMSK jsme si vybrali ze dvou důvodů, za prvé jsem je velmi dobře znal ze svého působení u bydžovských přípravek, za druhé jsme pak věděli, že jsou velice šikovní :). Klubu RMSK Cidlina děkujeme, že nám vyšel vstříc a podílel se tak na vzniku materiálu, který by mohl v budoucnu velmi pozitivně ovlivňovat práci s dětmi mnoha trenérů i rodičů, protože bude využíván i na školeních trenérských licencí, dodal k videu Michal Blažej z FAČR.