Čtvrteční sportovní akce na náměstí se vydařila. Slova chvály byly slyšet nejen od učitelek, vedení škol, ale i náhodných kolemjdoucích…

Ve čtvrtek 27. září se konala další sportovní akce s názvem „Den fotbalových nadějí“. Podobné akce náš klub připravuje pravidelně 2x ročně – tentokrát se však konala premiérově na Masarykově náměstí. A opět se vydařila!

„Podobné akce pořádáme pravidelně 2x ročně na fotbalovém stadionu. Po poslední akci, která se konala v květnu letošního roku(roportáž z akce jste mohli vidět nejen na videu, ale i v České televizi), jsem se Michalem Blažejem, grassroots manažerem FAČR, nechal přemluvit a zorganizoval akci na náměstí. Byla by prý škoda nechat takto povedenou akci „v utajení“ a tak jsem se rozhodl dostat ji do podvědomí nejen zainteresovaných lidí, ale i před zraky několika náhodných kolemjdoucích, kteří do tohoto dne možná ani netušili, co všechno pro děti ze škol a školek z Bydžova a okolí v našem klubu děláme.
Zorganizovat podobné akce není vůbec nic jednoduchého, proto bych rád poděkoval všem mým parťákům, díky kterým je radost takovéto akce pořádat. Letošní akce na náměstí však přinášela daleko více příprav. Zajistit bezpečnost téměř 120 dětí, které se této akce zúčastnilo, pro nás byla ta nejvyšší priorita, další přicházeli postupně, ale všechny měli společný jmenovatel – udělat děti šťastné při pohybu, bavit se, hrát si, soutěžit a mít ze všech disciplín radost. Z mého pohledu se to povedlo a již nyní máme vymyšlené další stanoviště pro další ročníky, kdy některý z nich bude určitě opět na náměstí.
Na závěr bych rád poděkoval TS Nový Bydžov za technickou pomoc při přípravě, vedením škol za uvolnění dětí, studentům Gymnázia, SOŠ a VOŠ, Nový Bydžov za pomoc při organizaci, trenérům RMSK, vedení města za poskytnutí plochy před radnicí a samozřejmě všem, kteří jakkoliv přispěli ke zdárnému uspořádání této akce. O tom, že se akce podařila patří i děkovné maily z vedení škol, které mi po akci přicházely. Díky moc za super dopoledne a těším na vás někdy příště!“
, řekl k dopolední akci její hlavní organizátor Matěj Novotný.

Nejen pro rodiče a trenéry z našeho klubu byl připraven i ukázkový trénink starších přípravek, který vedl grassroots okresní trenér mládeže Ota Rejfek s Matějem Novotným. Celý trénink komentovali Michal Blažej a Jan Míl, grasroots trenér mládeže Královéhradeckého kraje. Na závěr proběhla i volná diskuse nejen na téma Koncepce rozvoje přípravek.