NÁBOROVÉ AKCE ZÁŘÍ – MĚSÍC NÁBORŮ POD PATRONACÍ RMSK CIDLINA A FOTBALOVÉ ASOCIACE SE ZÚČASTNILO 170 DĚTÍ

V pátek 26. 9. 2014 se na novobydžovském Městském stadionu, v rámci akce ZÁŘÍ Měsíc náborů a Můj první gól, které organizuje Fotbalová asociace České republiky, konal „sportovní den“ pro tři mateřské a tři základní školy.
Zapojily se všechny školy z Nového Bydžova, jmenovitě MŠ Palackého, MŠ Sluníčko, ZŠ V. Kl. Klicpery a ZŠ Karla IV. A jako šestá se zúčastnila MŠ a ZŠ Hlušice.
Celkem si během tohoto sportovního dopoledne vyzkoušelo různé sportovní disciplíny na 150 dětí, které pro ně připravili trenéři přípravkové kategorie RMSK Cidlina. Celkem bylo připraveno 12 stanovišť se zaměřením na všeobecný rozvoj pohybu a koordinace.

Děti sportovaly přes dvě hodiny, po kterých přišlo na řadu vyhlášení výsledků. Vítězi se stali všichni, kteří úspěšně absolvovali všechna stanoviště a na každého účastníka čekala i dárková taška s drobnými sladkostmi a upomínkovým listem. Na všech dvanácti stanovištích se o děti starali trenéři RMSK, studenti SŠTŘ Nový Bydžov a Sportovního managemantu při VOŠ a SOŠ Nový Bydžov. Tímto bych jim chtěl ještě jednou mockrát poděkovat, stejně tak Královéhradeckému krajskému fotbalovému svazu a Okresnímu fotbalovému svazu Jičín za podporu naší akce.

V Novém Bydžově na děti čekal ještě odpolední program, který byl připraven pro širokou veřejnost. Přihlášky jsme dopředu nepřijímaly, a proto pro nás byla velká neznámá, kolik dětí s rodiči zavítá i odpoledne. Byli jsme však mile překvapeni. Našlo se pár desítek lidí, kteří si k nám našli cestu. A s radostí a potěšením můžeme sdělit, že „nábor“, jako takový se vydařil, protože jsme odpoledne zaregistrovali hned několik dětí a to bylo cílem nejen FAČR, ale i naším z čehož máme opravdu velkou radost! Zářijový měsíc náborů lze proto hodnotit jako velmi úspěšný a určitě se těšíme na další akci, protože podpora všech vedení škol byla velká a velmi rádi pro naši mládež uspořádáme další „sportovní den“ a ukážeme jim, že sranda se dá zažít i pohybem mezi kamarády a ne pouze počítačovými hrami a sezením u televize.

Matěj Novotný, šéftrenér přípravek RMSK Cidlina