Výsledky ankety Jedenáctka roku 2006 a Fotbalista roku 2006

V závěru minulého týdne se v Hlušicích konala za hojné účasti téměř pět stovek přítomných členů a hostů téměř čtyřhodinová již XI. Valná výroční hromada Regionálního mládežnického sportovního klubu Cidlina a Sportovního centra mládeže FK Nový Bydžov.
V pátek 9.března 2007 v 18.00 ve zdejším kulturním domě byla panem Mgr. Vladimírem Blažejem zahájena výroční valná hromada našeho klubu RMSK Cidlina. Po úvodním přivítání všech přítomných hráčů, trenérů, funkcionářů, rodičů a hostů, mj. Jaroslava Kratochvíla, předsedu OFS Hradec, starostu obce Hlušice Jaroslava Trejbala, Petra Zimu, krajského zastupitele či Jiřího Krenčíka za odbor školství KÜ, vystoupila skupina mažoretek Střípky z Olešnice nad Cidlinou a poté přišly na řadu ohlédnutí za uplynulým fotbalovým rokem 2006. Jako první se slova ujal Mgr. Vladimír Blažej, který přiblížil přítomným současnou situaci našeho klubu v současném mládežnickém fotbale,


připomněl, že rok 2006 nebyl pro RMSK Cidlina po sportovní stránce příznivý, neboť žáci i dorostenci sestoupili z vyšších soutěží. Klub byl zařazen do sítě sportovních center mládeže v ČR, což znamená nejen stabilizaci, ale i velkou perspektivu. Celkově zde funguje 11 mládežnických fotbalových mužstev – 4 dorostenecké týmy, 5 celků starších žáků i mladších žáků a 2 kolektivy přípravek. Výčet turnajových úspěchů doma i v zahraničí byl zaplnil mnoho řádků. Bohaté zastoupení má klub v mládežnických reprezentacích ČR, kde se prosazují průběžně kromě současných hráčů i odchovanci. Zmínil i několik velkých fotbalových akcí, které proběhly pod záštitou RMSK Cidlina, což byly např. halové turnaje ve sportovní hale SŠTŘ Hlušice, či pořádání turnaje „O pohár hejtmana královehradeckého kraje“, které byly na velmi vysoké úrovni jak výkony všech aktérů, tak právě po orgnizační stránce. Pochvalu za pořádání halových turnajů si zde vysloužil za skvěle odvedenou práci pan Stanislav Strýhal, určitě je třeba zmínit i pana Pavla Matějku, který se o pořádání některých turnajů také zasloužil velkou měrou. Zmíněna byla také skvěle fungující spolupráce mezi RMSK Cidlina a městem Nový Bydžov, stejně tak i spolupráce se základní školou Klicperova Nový Bydžov, kde nadále velmi úspěšně pokračuje projekt sportovních tříd.
Po tomto prologu přišly na řadu referáty trenérů jednotlivých trenérů. Tým mladších přípravek a jejich působení v soutěžích přiblížil trenér Petr Tomeš, poté si slovo vzal trenér přípravek starších, pan Stanislav Strýhal. Dalším trenérem, který pokračoval v sumírování sezóny svých svěřenců, byl Jan Vrabec, který všem přiblížil činnost týmů mladších žáků C a nutno říci, že některé pasáže jeho referátu měli nádech „Jiránkova humoru“ a pobavily většinu přítomných. Dalším zpestření mezi referáty pro všechny přítomné připravily opět mažoretky z Olešnice nad Cidlinou, tentokrát skupina Červánky, která donutila mnoho hostů k doprovodu jejich představení potleskem.

Dalším bodem programu bylo první slavnostní vyhlašování nejlepších 16 hráčů RMSK Cidlina a to v kategorii mladších a starších přípravek, tzv. TOP 8 přípravek. Každý hráč byl představen několika větami, které přiblížily jejich sportovní výkony v uplynulé sezóně a poté se již přešlo k samotnému vyhlašování s těmito výsledky:

TOP 8 mladších přípravek

Tomáš Vacek, Dominik Schmidt, Jan Vojtaš, David Doležal, Stanislav Jurička, Matyáš Svášek, Roman Urbánek,

TOP 8 starších přípravek

David Průcha, Václav Vondruš, Vojtěch Šimbovský, Adam Brambora, Jakub Trejbal, Jan Vrabec, Jiří Fiala

Po tomto prvním slavnostním okamžiku se slova ujala pí. PaeDr. Marcela Vaňková, která nás seznámila s dalším veleúspěšným rokem našich šachistů, kteří se velmi výrazně prosadili nejen v rámci republiky, ale i na mezinárodní scéně. Následovalo vyhlášení nejlepších šachistů RMSK za rok 2006 s těmito výsledky.

ALL STARS šachistů

1. šachovnice: Tomáš Vaněk, 2. šachovnice: Jiřina Prokopcová, 3. šachovnice: Martin Šedivý, 4. šachovnice: Vojtěch Vaníček

Náhradníci: Kamila Šedivá, Tomáš Karásek

Šachista roku: 1. Lukáš Vaníček 2. Martin Kohout 3. Matouš Pražák

Talent roku: Jiří Kánský

Fotbalový večer pokračoval referáty trenérů mladších a starších žáků. Za týmy mladších žáků se slova ujal nejdříve Karel Holeček a poté Pavel Matějka, který svým projevem a několika vtipnými poznámkami zpestřil tento večer. Za tým starších žáků předstoupil se svým referátem Martin Novotný, který odstartoval zlatý hřeb těchto referátů. Po několika hodnotících slovech se na parketu kulturního domu objevily olešnické mažoretky, které začaly své vystoupení, během chvilky ale byly na parketu nečekaně vystřídány cidlinskými staršími žáky v roli roztleskávaček, kteří si naprosto podmanili všechny přítomné a připravili všem krásný a úsměvný zážitek. Po skončení tohoto vystoupení, které bylo vyprovázeno bouřlivým potleskem, se přešlo na vyhlášení „Trenéra roku 2006“, které dopadlo takto. Ceny předávali vítězové ankety z minulých let pan Martin Firbacher a Josef Košátko, významná osobnost východočeského fotbalu, pan Jaroslav Kratochvíl a redaktorka časopisu Fotbal v kraji Michaela Zímová.

Trenéři roku

Pavel Matějka, Karel Holeček, Petr Tomeš

Dalším slavnostním momentem tohoto večera bylo vyhlášení Bombera roku, což je po jedenáctce roku druhá nejprestižnější anketa. Ceny předávali bývalí kanonýři českého dospělého i mládežnického fotbalu pan Zbyněk Houška, Ondřej Janouch a Michal Blažej.

Bomber 2006

Starší dorost: Lukáš Jezbera
Mladší dorost: Tomáš Bastin
Starší žáci: Jakub Petřík
Mladší žáci: Matějka Jakub
Starší žáci B: Matěj Exnar
Mladší žáci „B“: Ondřej Černovský

Velmi pěkným momentem tohoto večera byla gratulace jednomu z nejvěrnějších postav cidlinské kopané a to trenéru Milanu Hamáčkovi, který oslavil krásné 40 narozeniny. Od ženské části cidlinské kopané obdržel sladkou repliku fotbalového hřiště a upomínkový dres s číslem „40“ a brazilskou jmenovkou HAMALDINHO. Poté se svým představením naposledy vystoupily olešnické mažoretky, které předvedly velmi povedený kankán a za velkého potlesku se s naší valnou hromadou rozloučily. Vrcholem celého večera se jako tradičně stalo vyhlášení jedenáctky roku 2006, do které hlasovalo 21 vybraných trenérů a funkcionářů RMSK Cidlina své body rozdělili 57 hračům, kteří se o utkali o titul nejlepšího hráče RMSK Cidlina za rok 2006. Ceny předali trenéři RMSK Cidlina Stanislav Strýhal, předseda novobydžovské kopané Petr Kebort, člen odboru školství mládeže a tělovýchovy Mgr. Jiří Krenčík, pan Jaroslav Kratochvíl a předchozí vítězové této ankety Ondřej Janouch a Michal Blažej.

„11“ roku RMSK CIDLINA

1. Jakub Vaníček 177 bodů
2. Jakub Urbanec 169 b.
3. Radim Žalman 152 b.
4. Tomáš Šusta 92 b.
5. Matěj Novotný 88 b.
6. Matěj Bodlák 56 b.
7. Tomáš Labík 48 b.
8. Karel Holeček 41 b.
9. Jiří Macháček 40 b.
10. Jan Drugda 33 b.
11. Ondřej Černovský 32 b.

další pořadí: 30-T.Bastin, 29-A.Zich, 26-Beníšek, 23-Karanský, 22-Voldán, 20-Hamák, 17-Krois, 16-Kateřiňák, 15-Ma.Vincour, L.Bastin, 11-Václavek, Hochmal, Zima, 10-Podolník, 7-Malina, Hartman, Fiala, 6-Mi.Strýhal, Komárek, Špičák, 5-Orct, T.Vaněk, P.Kopáč, Machačný, 4-Krušina, Dítě, 3-Bednář, Řada, Masák, Kolínek, Exnar, Hermann, 2-Š.Král, Jilemnický, Mokošín, 1-Bubeník, Táborský

do pořadí nezasáhli: Gejza Bendig 67 bodů (před VH oznámil ukončení činnosti), Lukáš Jezbera 3 body (hrál v SCM pouze 2.polovinu roku 2006), Daniel Urban 15 bodů (hrál v SCM pouze 1.polovinu roku 2006), Vojta Mareček 11 bodů (v době ankety již nebyl hráčem RMSK Cidlina), Jakub Matějka 7 bodů (hrál v RMSK pouze 2.polovinu roku 2006)

Posledním, kdo se přihlásil o slovo byl pan Petr Kebort, který přítomným navrhl a osvětlil otázku případné fůze klubu RMSK Cidlina a FK Novy Bydžov do jednoho subjektu pod názvem RMSK Nový Bydžov. Poté již pan Mgr. Vladimír Blažej poděkoval všem přítomným za účast a za pozornost, hráčům i trenérům za odvedenou práci a popřál všem přítomným mnoho osobních i sportovních úspěchů v roce 2007.