Výsledky ankety Jedenáctka roku 1999 a Fotbalista roku 1999

Výroční valná hromada RMSK Cidlina hodnotila v pátek 8.3.2000 nejlepší jednotlivce i kolektivy, fotbalistou roku se stal Oleg Duchnič!

8.března 2000 se v Hlušicích v kulturním domě uskutečnila za hojné účasti členů a příznivců výroční valná hromada úspěšného RMSK Cidlina. 
Jednání zahájil a řídil Mgr. Vladimír Blažej, který po fotbalové znělce „Zelená je tráva, fotbal to je hra“ přivítal všechny přítomné. Poté připomněl předseda Stanislav Vízek ve zprávě o činnosti, že rok 1999 přinesl řadu úspěchů, např. starší žáci obsadili 2. místo v České lize před řadou renomovaných klubů. Starší žáci B, mladší a starší dorost postoupili do oblastního přeboru, mezi trojici nejlepších trenérů mládeže ČMFS se dostal Mgr. Vladimír Blažej. Důležitou skutečností je založení sportovních tříd, které při ZŠ Klicperova Nový Bydžov vede trenér p.Josef Košátko, na dobré úrovni je spolupráce s celou řadou okolních klubů. Odchovanci RMSK se prosazují například do Slavie Praha, Mladé Boleslavi, SK Hradec Králové, navíc se do reprezentace ČR „15“ dostali Michal Blažej a Jan Knobloch. Cílů pro jaro je celá řada, např. udržení české ligy žáků. 

 

Osobní hodnocení trenérů: 
Martin Novotný – mladší přípravka: Tým obsazoval převážně přední umístění a hráči převzali řadu individuálních ocenění. 
Dobroslav Šmidrkal – starší přípravka: Největším úspěchem bylo 1.místo na halovém Pernštejn – Cupu, na tomto místě bych chtěl poděkovat za krásnou práci s mladými fotbalisty 
Martin Firbacher – mladší žáci B: Jaro 99 bylo pro nás velkým úspěchem, po postupu do oblastního přeboru došlo ke značné obměně kádru, který zatí figuruje na 6.příčce 
Petr Vaníček – mladší žáci A: Uplynulý rok pro nás znamenal vstup mezi českou žákovskou elitu, do nastávající sezóny jdeme s odhodláním co nejvíce na sobě pracovat. 
Petr Hrabík – starší žáci B: Podařilo se nám splnit hlavní cíl, postup do oblastního přeboru, který chceme zachránit i pro příští rok. 
Richard Vlášek – starší žáci A: Loňské úspěchy venku i v hale na republikové úrovni nám mimo jiné vynesli dva reprezentanty ČR „15“, 1.místo na Jadran – Cupu, jarním cílem je naopak záchrana. 
Milan Hamáček – mladší dorost: Řadu velmi dobrých výkonů střídaly slabší chvilky, základem je stabilizace výkonů. 
Mgr.Vladimír Blažej – starší dorost: Naše úsilí bylo korunováno postupem do oblastního přeboru po špatném začátku, který se projevil též na mých šedinách, se výkony trochu zlepšily na jaře nás čeká hodně práce. 

 

Neopakovatelnou atmosféru mělo již tradiční vyhlašování jednotlivců. A jak tedy dopadly anketa, které za zvuku fanfár v mnohém připomínaly třeba vyhlášení fotbalisty roku.

 

All Stars team elévů za rok 1999: brankář Roman Valeš, hráči Tomáš Vaněk a Ondřej Geletič (nejlepší střelci), Aleš Vytlačil, Matěj Jilemnický, Jan Šmidrkal, Jakub Janďourek a Matěj Novotný. 

Nejlepší trenér: Milan Hamáček a Petr Hrabík 

Intex Bomber 1999: 1.Karel Zelinka – 23 gólů, 2.Martin Štayr – 22, 3.Oleg Duchnič – 20, 4.Jiří Smadiš – 10, 5-7. Václav Brett, Vladimír Hradecký a Jaroslav Blažek – 9 atd. 

Jedenáctka a fotbalista roku 1999: 1. Oleg Duchnič – 207 bodů, 2.Jan Hanuš – 133, 3.Tomáš Blažek – 90, 4.Jiří Smadiš – 86, 5.Miroslav Krejčí – 71, 6.Aleš Hruška – 66, 7.Václav Pilař – 65, 8.Radim Lehký – 60, 9.Jan Markvart – 59, 10.Jan Marko – 55, 11.Karel Zelinka – 55 

Za obětavou práci v bufetu „U mírně přidané hodnoty“ byla též oceněna Maruška Kafková.